VKt Torhout A zorgt voor stunt en wint overtuigend in Haasrode

© VDB
Redactie KW

De dames van coach Stefaan Decoster hebben het eerste luik van een zwaar weekend succesvol afgewerkt. De verplaatsing naar derde geklasseerde Haasrode is niet onmiddellijk een plezierreisje maar voor een ploeg in vorm is alles mogelijk. De Torhoutenaren overtroffen zichzelf en gaven geen enkele set prijs aan de ploeg uit Leuven (0-3).

In de eerste set zette Leuven meteen de toon en stoomde door naar 8-2. Bij 15-11 kantelde de set want de thuisploeg begon fouten te maken waardoor VKt kon aansluiten. Het slot van de set was uitermate spannend maar de bezoekers wonnen deze nipt met 24-26.

In de tweede set pakten de Torhoutse dames uit met een sterke organisatie, tactisch perfect uitgevoerde opslagen en een stevig blok. Dit alles resulteerde in een gave collectieve prestatie en duidelijke 11-25 winstcijfers.

In de derde set verwachtte iedereen een reactie van de thuisploeg, maar ook nu bleef Torhout de dominerende ploeg al bleef de score lange tijd in evenwicht (2-2, 5-5, 8-8). VKt bleef geconcentreerd spelen en scoorde aan een hoog percentage. De opslagdruk deed de rest zodat ook de derde set met 16-25 naar de bezoekers ging.

Een verrassende maar oververdiende zege na een heel sterke collectieve prestatie van de pupillen van Stefaan Decoster.

Als de Torhoutenaren er nu ook in slagen om zondag bij de buren uit Loppem een finaleplaats af te dwingen voor de Divisiebeker kan men gerust spreken van een stuntweekend.

(PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier