Vierpunten-nederlaag van Filou Oostende tegen Antwerp Giants

In eigen huis heeft Filou Oostende met 67-71 de topper tegen bekerhouder Antwerp Giants verloren. Het was de eerste wedstrijd voor de Zeekapiteins sinds de uitspraak van een zware sanctie voor Elias Lasisi.

Filou Oostende verloor in eigen huis van Antwerp Giants. (archiefbeeld) © VDB

Coach Dario Gjergja plaatste Loic Schwartz in de starting-five naast Chase Fieler, Dusan Djordjevic, Vincent Kesteloot en Shevon Thompson. Schwartz, een meester-verdediger, noteerde ook 4 punten, 4 assists, 2 rebounds en 3 uitgelokte fouten. De scheidsrechters waren Jacobs, Beck en Vanderheyden.

Victor Sanders en Chase Fieler openden de match met bommen: 6-3. Paris Lee wou hen kopiëren, maar dat mislukte. Met twee vrijworpen verhoogde Shevon Thompson het verschil tot 8-3. Antwerp Giants antwoordde naar 8-10, maar na het initiële kwart leidde Oostende met 20-15.

De Oostendse kloof groeide naar 26-18 en 31-23, maar een Antwerpse 0-12-rush leidde tot 31-35-cijfers halverwege. Aan de vrijworplijn nam Mwema bij 48-47 de leiding opnieuw over.

Na het halfuur (50-51) bracht Djordjevic met een bom Oostende 60-56 voorop. Beide teams speelden haasje-over: 60-61 en 66-63. In de twee slotminuten scoorden de Oostendenaars slechts één puntje meer, Antwerp Giants tekende er nog acht aan. In de slotminuut maakte Noe Botuli zijn debuut in de hoogste klasse, toen hij Chase Fieler bij diens vijfde fout verving.

Bij Oostende was TJ Williams de speler met de beste computerevaluatie. Hij was goed voor 20 punten (5 op 10 tweepunters, 1 op 4 bommen en 7 op 11 vrijworpen), 4 rebounds, 3 assists en 7 uitgelokte fouten. Bij Antwerp Giants was die eer voor Ismael Bakomet 19 punten, 5 rebounds en 1 block-shot.

Zaterdagavond ontmoeten beide teams mekaar opnieuw, ditmaal in de Lotto Arena te Antwerpen. De scheidsrechters zijn dan Denis, Vanlooy en Engels.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.