Vier spelers van Filou Oostende met Belgian Lions naar Japan

© (Foto PR)
© (Foto PR)
Redactie KW

De Belgian Lions gaan van 30 juni tot 13 juli op oefenkamp naar Okinawa in Japan. Bondscoach Dario Gjergja selecteerde zestien spelers voor deze stage waar ze ook drie oefenwedstrijden zullen spelen. Op 7 juli versus Finland, op 9 juli tegen Japan en op 11 juli tegen Hongarije.

“Het is voor de Belgian Lions een primeur en een grote eer om te worden uitgenodigd door Japan, het land dat deze zomer de Olympische Spelen organiseert. Het is een erkenning van onze resultaten en de eerste plaats in de EK-kwalificatieronde. Het is ook een mogelijkheid om in goede omstandigheden ons goed voor te bereiden voor de kwalificaties van het WK die in november van start gaan”, zegt high perfomance manager Jacques Stas. Het jong talent Nathan Missio-Dia (16 jaar, speler bij het Franse Limoges) is nieuw in de selectie.

Van Filou Oostende zijn vier spelers geselecteerd: Bratanovic, Gillet, Mwema en Schwartz. Gewezen Oostendenaars zijn Boukichou, Kesteloot, Salumu en Serron.

Selectie: Thomas Akyazili, Khalid Boukichou, Haris Bratanovic, Leander Dedroog, Pierre-Antoine Gillet, Vincent Kesteloot, Emmanuel Lecomte, Alex Libert, Nathan Dia-Missio, Jean-Marc Mwema, Retin Obasohan, Jean Salumu, Loïc Schwartz, Quentin Serron, Kevin Tumba en Andy Van Vliet. (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.