VIDEO – Oostende-speler Elias Lasisi riskeert zware schorsing na incident met scheidsrechter in Luik

Oostende-speler Elias Lasisi riskeert een zware schorsing na een gewelddadig incident met de scheidsrechter dinsdagavond in de inhaalwedstrijd in en tegen Luik in de EuroMillions Basket League.

In maart speelden beide ploegen de finale van de beker van België. Daarin waren de Antwerp Giants een maatje te sterk. © a-BELGA

De Belgian Lion kreeg in het begin van het vierde kwart een fout tegen gefloten in de Luikse Country Hall en trok meteen witheet van woede naar de scheidsrechter, die op dat moment met zijn rug naar hem gekeerd stond. Met een welgemikte schouderduw legde hij referee Nick Van den Broeck tegen de grond en die bleef daar ook enkele tellen liggen.

DH – Baskethttps://www.facebook.com/dhbasket/https://www.facebook.comFacebook1

C'est arrivé hier soir 😮

Geplaatst door DH – Basket op Woensdag 10 april 2019
rich1.0https://www.facebook.com/dhbasket/posts/2507313726005878552

Lasisi werd meteen uitgesloten, maar moet hierna nog een zware schorsing vrezen. Op het vrijwillig toebrengen van slagen of vrijwillig fysiek contact tegenover officials, scheidsrechters en niet-officials staan immers schorsingen van vier speeldagen tot drie jaar en een boete van 1.000 tot 10.000 euro, zo blijkt uit artikel 56 van het reglement van de Pro Basketball League.

Oostende won de inhaalwedstrijd uiteindelijk vlot met 67-91 en is in de stand daardoor opnieuw alleen leider. Het heeft één punt voor op Antwerp, maar dat heeft ook nog een inhaalmatch tegen Luik te goed.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.