Vibe Bevernage ruilt Kortrijk Spurs voor eerstenationaler Laarne

Vibe Bevernage had de ambitie op in eerste nationale te spelen en krijgt nu die kans bij Laarne. © ELD
Redactie KW

Voor de 20-jarige Wevelgemse is dat een droom die uitkomt.

“De mensen van Laarne wisten dat ik de ambitie had om in de hoogste klasse te basketten”, opent Vibe, die haar studies lichamelijke opvoeding en wiskunde aan de Arteveldehogeschool dit schooljaar wil afronden. “Nadat ze enkele van mijn wedstrijden bij Kortrijk in eerste landelijke gevolgd hadden, namen ze contact op. Alles werd besproken en uiteindelijk nam ik de beslissing om de stap te zetten.”

En die stap was niet makkelijk. “Dit was inderdaad geen evidente keuze. Ik was zeven jaar actief bij de club waar ik alle kansen heb gekregen. Ik ben ervan overtuigd dat ik zonder mijn goede opleiding niet zou staan waar ik nu sta. Ik mocht er ook meetrainen met Deerlijk. Kortrijk zal dan ook altijd in mijn hart blijven.”

Geen afscheidswedstrijd

“Deze stap is voor mij ook de ideale combinatie tussen mijn studies en basketbal. Volgend schooljaar ga ik waarschijnlijk pedagogische wetenschappen studeren in Gent en de afstand naar Laarne is dan ook perfect haalbaar. Met Tine Putman krijg ik daar een voor mij ideale coach. Ze speelde ook op mijn positie, maar hing de schoenen aan de haak dit seizoen. Met onder andere Fem Kimpe, Isabelle Degels en Lore Capoen zijn er toch wel enkele bekende gezichten actief bij deze club. Dat maakt het nog een stuk plezanter.”

“Het is natuurlijk heel jammer dat ik door het coronavirus geen afscheidswedstrijd heb kunnen spelen. Dit voelt nu wel wat raar aan, maar toch zullen we nog allemaal eens samenkomen. Ik kijk alvast reikhalzend uit naar mijn nieuwe uitdaging”, besluit Vibe Bevernage. (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.