Verrassing: Red Sharks Koekelare blijft dan toch in eerste provinciale

"Met de hele groep hebben we ontzettend hard gewerkt en het behoud is de kers op de taart", stelt Filip Goddaert trots. © Foto Coghe
Redactie KW

Een week nadat Red Sharks Koekelare One degradeerde uit eerste provinciale kwam er goed nieuws dat de ploeg toch zekerheid heeft over het behoud. Nieuwerkerken houdt ermee op in tweede landelijke, waardoor Melco Ieper Two promoveert van eerste provinciale naar tweede landelijke. Daardoor is er een extra zakker minder in alle provinciale reeksen.

Dat Koekelare uit eerste provinciale kon degraderen, dat hadden ze al het hele seizoen ingecalculeerd. “We wisten dat we heel veel moeite zouden hebben om ook maar één wedstrijd te winnen”, klinkt het bij coach Filip Goddaert. “We legden de focus volledig op de wedstrijden tegen KB Gistel Oostende en Knokke-Heist en wonnen drie van de vier onderlinge duels. Uiteindelijk pakten we vijf keer de zege en slaagden we erin KBGO ruim achter ons te houden. Dat was normaal voldoende voor het behoud, al gooiden extra West-Vlaamse zakkers uit tweede landelijke roet in het eten. Het was een scenario dat op tafel lag en weinig impact had op de verdere werking.”

“Toch hoopten we tegelijkertijd ook dat er extra stijgers naar landelijke zouden komen, want dan kregen wij als extra daler als eerste de kans om toch in de reeks te blijven. Dat gebeurde ook. Melco Ieper Two pakt als tweede in de reeks een ticket voor tweede landelijke en daardoor zijn wij zeker van het behoud. Ik ben dan ook uitermate trots dat we dit gerealiseerd hebben. Door omstandigheden buiten mijn wil om vertrokken vorig seizoen heel wat spelers. De in extremis aangetrokken vervangers hadden amper ervaring op dit niveau, maar met de hele groep hebben we ontzettend hard gewerkt en het behoud is de kers op de taart. Dit schat ik hoger in dan een kampioenstitel.”

De ploeg voor volgend seizoen krijgt beetje bij beetje vorm. “Wouter Hendryckx trekt naar KBOB in vierde provinciale, Yoni Broucke is nog onzeker. De kern wordt aangevuld met Tjorben Bernaert van Mibac Middelkerke. We maakten dit seizoen een mooie evolutie qua maturiteit en rekenen erop dat we die evolutie volgend seizoen verderzetten. Het zou mooi zijn om een rustig seizoen zonder degradatiezorgen door te maken. We willen eerst en vooral een stabiele eersteprovincialer worden en waar mogelijk ook spelers van eigen kweek inpassen. Op lange termijn is het de bedoeling om de stap naar landelijke te overwegen, maar daarvoor moeten we de ploeg geleidelijk uitbouwen. Het moet een evolutie zijn, geen revolutie.” (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier