Verdienstelijk ION Basket Waregem onderuit tegen Sint-Katelijne-Waver

© ELD
© ELD
Redactie KW

In de hoogste klasse van het damesbasketbal ging ION Basket Waregem na de rust kopje onder tegen Sint-Katelijne-Waver. Het werd 60-43. De Oostendse Billie Massey heerste in het luchtruim met 21 punten en 21 rebounds.

SKW, die het moest stellen zonder de geblesseerde Becky Massey, liet de 15-jarige Victoria Cuyvers voor het eerst opdraven. Bij Waregem debuteerde de 14-jarige Noor Devos.

Beide teams waren in de eerste periode aan elkaar gewaagd. De Meyer opende de score, maar Vanhoutte prikte onmiddellijk terug. Diezelfde Vanhoutte bracht Waregem voor het eerst op voorsprong vanop de vrijworplijn: 8-10. Debaveye zorgde voor de 8-13. Billie Massey en De Meyer zetten de 15-13 op het bord na 10 minuten. Massey opende deel 2. Opnieuw Debaveye hield de bezoekers in het spoor. 18-17. Ondertussen kregen we voor het eerst de Oostendse Noor Devos op het hoogste niveau te zien. Ook zij kon niet verhinderen dat SKW een kloofje sloeg tegen de rust aan, onder impuls van Massey: 27-22.

Na de break kreeg Massey de hulp van Maesschalk en De Meyer om de voorsprong verder uit te diepen tot 47-32 na driekwart spelen. Een kloof die nog tot maximaal 22 punten werd via De Meyer. Claessens vanop de vrijworplijn en Bogaert met een bom milderden tot 60-43. Woensdag moet Waregem al opnieuw aan de bak in en tegen Phantoms Basket Boom.

Noor Devos kan tevreden terugblikken met haar eerste optreden in eerste nationale. “Vooraf had ik heel veel stress”, glundert ze. “Maar eenmaal op het parket was dit al vlug een pak minder. Ik heb proberen mijn job zo goed mogelijk te doen in verdediging. Aanvallend moest ik misschien meer initiatief nemen.”

“We namen een goede start en hebben hard gewerkt voor ieder punt. Maar Billie Massey was niet af te stoppen. Voor mij was het alvast een toffe ervaring.”

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.