Verdienstelijk Deerlijk Kortrijk Spurs onderuit tegen Kangoeroes Pitzemburg Mechelen

Emma Van Thuyne troeft Marjorie Carpreaux af. © (Foto ELD)

In de hoogste klasse van het damesbasketbal ging Deerlijk Kortrijk Spurs pas na de rust definitief door de knieën. Het werd 74-87.

Een enthousiast Deerlijk was in de openingsfase de evenknie van Pitzemburg. Via Duhamel kwamen de dames van coach Benny Mertens voor het eerst op voorsprong: 11-10. Die voorsprong stond ook na 10 minuten ook nog overeind: 21-20. Een sterk acterende Emma Van Thuyne hield die bonus overeind tot 26-24. Aizsilla zorgde echter voor de 32-37 ruststand.

De bezoekers begonnen het best aan de tweede helft. Na drie minuten spelen bedroeg de kloof reeds 14 punten: 34-48. Deerlijk hapte naar adem, en zag de Mechelaars uitlopen tot 20 punten na driekwart spelen: 50-70. In een overbodige slotperiode lieten de youngsters van de Spurs nog zien dat ze uit het goede hout gesneden zijn. Eindstand 74-87. Verdienstelijke partij waarin voor Deerlijk een minder derde quarter fataal werd. Ondanks het verlies blijven de Spurs stevig op de zevende plaats. Met achtereenvolgens Spirou Ladies Charleroi, Antwerp Giants en Basket Lummen staan op papier drie haalbare kaarten op het programma.

Quarterstanden: 21-20/32-37/48-67/74-87

Speelden: S. Devliegher 0, Leire 4, Msili 0, Degels 4, Heyse 15, Capoen 7, Ducoulembier 6, Strumane 2, E. Devliegher 11, Foucart 11, Duhamel 4, Van Thuyne.