Veiligheidsdienst Mossad begeleidt Israëlische teams bij baskettornooi in Kortrijk

Redactie KW

Voor de twee Israëlische basketbalploegen die aan het X-mas Tournament deelnemen, worden er geen exuberante veiligheidsmaatregelen getroffen, maar is er wel verhoogde waakzaamheid.


Normaal gezien is altijd één lid van de Mossad mee met de Israëlische ploegen, dit keer zijn er dat drie. “Er is extra waakzaamheid, ook bij hen”, zegt lid van de organisatie Stephan Adams. “Ze zijn ook héél erg goed geïnformeerd. Toen midden november in Antwerpen een Joodse man neergestoken werd, waren zij onmiddellijk op de hoogte. Ook de toestand in Israël speelt allicht een rol in de verhoogde waakzaamheid.”

“Wij hebben de Mossad zelf gecontacteerd en dat apprecieerden ze. Ze bezorgden ons een lijstje met hun wensen. De meest vreemde eis? Zo willen ze niet de trein nemen, al kan ik dat begrijpen, want die kun je moeilijk controleren. Ze willen de volledige bovenste verdieping van het hotel waar ze logeren voor hen alleen en ze verlangen ook dat wij voor bewaking in het hotel zorgen, maar dat hebben we geweigerd. Politiezone Vlas zorgt wel voor de veiligheid op de trainingen en tijdens de wedstrijden en ook tijdens de het vervoer van het hotel naar de sporthal en terug.”

(CDW-AXV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.