Veel West-Vlaamse basketbalzeges in Beker van België

Kevin Van Hee van KB Gistel Oostende Two probeert zijn tegenstander voorbij te gaan in het duel tegen Gent Hawks. © BV
Redactie KW

Onze ploegen in Top Division waren ook dit weekend volop aan de slag in de voorrondes van de Beker van België. De West-Vlaamse balans was bijzonder positief.

Neo-derdeklasser KB Gistel Oostende Two opende het weekend vrijdagavond op bezoek bij Sprimont. De troepen van coach Frederik Geldof pakten een vlotte 64-83 overwinning, met onder andere 19 punten van Vanhaverbeke en 20 punten van Van Hee. Ook Verde Presa was met 16 punten goed bij schot, waarvan 4 op 8 aan driepunters. Zondagmorgen gaf KBGO dan weer Gent Hawks, topploeg in tweede klasse, partij. KBGO kon één helft meespelen (48-46), maar onderging dan de wet van de sterkste en moest ook nog de century toestaan (70-102).

Melco Ieper zette zijn misstap van vorig weekend tegen Falco Gent goed. Na de nipte nederlaag (59-64 in eigen huis) gingen de mannen van coach Bruce Minne nu met 58-70 winnen in het Sint-Janscollege. Basket Sijsele bevestigde zaterdagavond de goede vorm waarin het team van coach Kris De Pauw verkeert. In het verre Limburg werd met 71-85 gewonnen van Tongeren. Ongenaet speelde de Limburgers van het kastje naar de muur, De Pourcq bombardeerde de thuisdefensie. Sijsele speelde zondagavond om 19u al de terugwedstrijd. Sijsele veegde de vloer met hun tegenstander, er werd met 95-54 gewonnen.

Veel bedrijvigheid ook op zondagavond, met onder andere de West-Vlaamse derby tussen Kortrijk Sport en BM Waregem. De tweedeklasser won dit duel met 71-83. Het Kortrijk Sport van coach Dirk Dewaelle haalde het zaterdagavond wel al in een defensieve partij van Bornem (47-60). Ook derdeklasser KBBC Oostkamp speelde zondag in de late namiddag. De mannen van coach Wim Meiresonne klopten de Kontich Wolves (74-68). Renzy Berquin speelde een puike wedstrijd bijeen en eindigde met een double double: hij had 24 punten en 12 rebounds achter zijn naam.

(BV – foto BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier