Vanloo en Linskens met Russische ploegen naar Eurocup, zussen Massey met Mechelen

Belgian Cat Julie Vanloo verdedigt straks de kleuren van Krasnoyarsk. © FIBA
Redactie KW

De Belgian Cats uit de kustregio kennen hun tegenstanders in de Eurocup, de tweede continentale clubcompetitie bij de vrouwen.

Julie Vanloo is met het Russische Enisey Krasnoyarsk in poule A ingedeeld met MKS Polkowice (Polen), Panathinaikos Athene (Griekenland) en een team uit de kwalificatierondes. Kyara Linskens behoort met het Russische Nadezhda Orenburg tot poule F waar de tegenstanders Olympiacos Piraeus (Griekenland), Crvena Zvezda Belgrado (Servië) en een team uit de kwalificatierondes zijn.

Billie en Becky Massey basketten met Kangoeroes Mechelen in groep I tegen Namur Capitale, een ploeg die de Euroleague-voorronde niet overleeft en een ploeg uit de Eurocup-kwalificatierondes. Ieperlinge Hanne Mestdagh moet met CB Islas Canarias (Spanje) vanaf 23 september een voorrondewedstrijd winnen tegen London Lions vooraleer ze aan de Eurocup mag deelnemen.

In de voorronde van de Eurocup moet Kortrijk Spurs het Franse Tarbes bekampen. Bij kwalificatie wacht een poule met Villeneuve-d’Ascq (Frankrijk), KP Brno (Tsjechië) en de winnaar van de voorronde tussen Clube Uniao Sportiva (Portugal) en Haukar (Ijsland). De reguliere competitie van de Eurocup vangt op 14 oktober aan.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier