Uitstekende Shevon Thompson wijst de weg naar een dertiger

© VDB
Redactie KW

Op de 36ste en laatste speeldag van de reguliere competitie haalde Filou Oostende stevig uit: een 96-60-zege tegen Bergen. De rood-gelen beëindigen de reguliere competitie als tweede.

De Oostende basis-vijf was compleet gewijzigd: naast Djordjevic en Thompson kregen Angola, Mwema en Lambrecht een plaats aan de opworp. Thompson (hamstrings) en Fieler (enkel) waren out. Kesteloot speelde niet meer wegens een lichte verzwikking van de linkervoet die hij opgelopen had in het derde kwart van de vrijdagmatch. Bergen miste Jones wegens een ontsteking aan de heup.

Op assist van Thompson opende Lambrecht na 22 seconden de score. Na 8-6 duwde Mwema (twee bommen uit de rechterhoek) vlot naar 18-8 door. Bij 20-8 halverwege de zesde minuut vroeg coach Daniel Goethals zijn eerste time-out aan. Ook hij kon Oostende niet stoppen. Na 7’24” deelde Djordjevic zijn zevende assist uit. Thompson dunkte meteen zijn zeventiende punt aan 90 %: 27-11. Bergen onderging compleet de wet van de sterkste. Na tien minuten leidden de titelverdedigers met 37-12. In dat initiële kwart had Oostende zijn punten aan 80 % afgewerkt. Thompson leverde met 25 eenheden (9 op 10 tweepunters en 7 op 8 vrijworpen) twee derden van die productie. Bij de bezoekers was alleen Nikolic (6 punten aan 100 % en 3 rebounds) in positieve zin opgevallen.

Toen Schwartz vroeg in de veertiende minuut de dertiger (45-14) op het scorebord kleefde, roep Goethals zijn manschappen opnieuw langs de zijlijn. Idris Lasisi en Smith probeerden te reageren. Schwartz plaatst iets voor de rust bij 58-23 een verschil van 35 punten op het bord. De rood-gelen stapten met 58-27-cijfers naar de kleedkamer.

Met bommen van Moris, Idris Lasisi en Smith naderde Bergen vroeg in het derde kwart tot 63-38. Dichter liet Oostende zijn opponent niet sluipen. Bij 73-43 was de dertiger hersteld. Aan het halfuur leidde Oostende met 80-47 maar de rood-gelen behaalden opnieuw geen century-score. UIteindelijk legde Buza met een bom de 96-60-eindstand vast.

Vrijdagavond vangt Filou Oostende de kwartfinales van de playoffs aan met een thuismatch tegen Okapi Aalstar.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier