U19 Kortrijk Spurs verslaan ION Basket Waregem in finale X-mastournament

© (Foto ELD)
Redactie KW

Na een spannende wedstrijd toonden de Kortrijk Spurs zich in de slotfase trefzekerder. Het werd 69-61.

Het duel tussen Kortrijk en Waregem, ook wel El Clasico genoemd, staat garant voor spannende duels. Ook dit keer gaven beide teams elkaar tot in de slotperiode geen duimbreed toe. Waregem begon het best aan de partij. Onder impuls van Emma Vindevogel stond het 4-13. Diezelfde Vindevogel zorgde voor de 14-24 na 10 minuten. Kortrijk had het even moeilijk, maar kon de kloof herleiden tot 30-38 halfweg. Na driekwart spelen stonden de bordjes terug in evenwicht. Tot 49-49 in de slotperiode hield Waregem, in foutenlast, stand. Vanop de vrijworplijn klaarden de Spurs uiteindelijk de klus. Eindstand 69-61. Cylia Ducoulombier van Kortrijk Spurs werd verkozen tot MVP. Emma Vindevogel maakte voor Waregem maar liefst 26 punten.

Coach Bram Van Wyngene van ION Basket Waregem zag zijn gehavende ploeg toch sterk presteren. “We namen een heel goede start”, analyseert Bram. “In het tornooi verloren we Marthe Devoldere en Annaelle Bonkale met blessures. Ook Margaux Van Melle en Marie Geldof moesten al verstek geven. De rotatiemogelijkheden waren dan ook heel beperkt geworden. Dat maakte het verschil. Toch kunnen we terugblikken op een geslaagd tornooi met deze beperkte groep. Tegen SKW toonden we al in de halve finale dat we tot veel in staat kunnen zijn”.

In het winnende kamp stond Amber Onré. De zestienjarige had een ruim aandeel in het succes van haar ploeg. “Het mooie van deze zege is dat we een grote achterstand goed maakten”, glundert Amber. “We zijn blijven samenspelen en blijven vechten voor elk punt. Dat we uiteindelijk alsnog het laken naar ons konden toetrekken in deze derby maakt het nog veel mooier.” Amber was ook geselecteerd als talentvolle jongere voor het Women’s All Star Game vrijdagavond. “Dit had ik helemaal niet verwacht”, gaat de Wevelgemse die toonde wat ze in haar mars heeft verder. “Het was een heel leuke ervaring om samen met deze toppers te spelen. Het was dan ook helemaal top om dit mee te maken”.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier