U16 meisjes Basket Wielsbeke spelen nationaal: “Dit hadden we nooit durven dromen”

Bovenaan zien we coach Patrick Danneels, Nikki Vercouillie, Alexine Vansteenkiste, Nona Yde, Zita Vandenberghe en Andrada Bradea. Onderaan zitten Emma Vanbranteghem, Celie Denys, Dagmar Vansteenkiste en Noor Derammelaere. (Foto NVR)
Redactie KW

De U16-meisjes A van Basket Wielsbeke hebben de nationale eindronde bereikt. Als zesde ploeg in hun landelijke reeks mogen ze het nu ook opnemen tegen de Waalse ploegen. “Een fenomenale prestatie voor een kleine basketbalclub in Wielsbeke”, zegt coach Patrick Danneels.

Voor nieuwjaar konden de U16-meisjes van Basket Wielsbeke zich plaatsen voor de landelijke play-offs. Daarin nemen de zes beste Vlaamse en zes beste Waalse ploegen het tegen elkaar op. De meisjes hadden nooit gedacht dat ze het zover zouden schoppen.

“Het was toch even schrikken toen bleek dat we ons konden plaatsen voor die play-offs. Dat hadden we bij het begin van dit moeilijk seizoen met lastige matchen nooit durven dromen”, zegt kapitein Dagmar Vansteenkiste.

Ook derby’s

De eerste match van de eindronde wonnen de meisjes van Centre Gaume met 87-58. “Dat is een mooie start, maar we spelen tegen de top van België. We hebben geen idee wat de toekomst brengt, want het is de eerste keer dat we zover geraken. We spelen diep in Wallonië, maar we zullen ook derby’s tegen Waregem en Kortrijk betwisten.”

De ploeg speelt al jaren samen. Dat zorgde ervoor de meisjes goed aan elkaar hangen. En dat is ook te danken aan de coach. “De meeste begonnen met basketbal toen ze 7 of 8 jaar waren. We kennen elkaar dus door en door. Coach Pat organiseert voor ons af en toe een teambuilding zoals een sleepover of een fotoshoot. Dat is heel goed voor de sfeer”, weet de spelverdeler.

Coach Patrick Danneels vindt resultaten belangrijk, maar ook spelvreugde en groepsgevoel. “Het is heel leuk werken met deze groep. Iedereen is altijd aanwezig en zet zich volledig in. Bij mij krijgt iedereen zijn kans. Hoe meer plezier we als groep hebben, hoe harder we werken. Dan zullen de resultaten vanzelf volgen. Dat is mijn filosofie”, besluit hij.

Volgend weekend spelen de meisjes uit in Sprimont. Het weekend erop komt Namur Capital op bezoek.

(NV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier