U12 Kortrijk Spurs wint eerste wedstrijd Virtual Games Cup

© ELD
Redactie KW

De U12 van Kortrijk Spurs neemt dit weekend deel aan het virtueel tornooi georganiseerd door het Italiaanse Cuneo. De eerste wedstrijd werd alvast gewonnen met 39-37 na verlengingen tegen het Zwitserse Young Boys Stabio.

“De uitnodiging kwam er nadat vorig jaar onze U14 jongens met coach Jeroen Debaveye deelnamen aan het tornooi in het Italiaanse Cuneo”, verduidelijkt coach Charissa Yserbyt. “Jeroen is altijd contact blijven houden en op zijn vraag en die van de organisatie nemen we nu deel. Er nemen ploegen uit acht verschillende landen deel. Iedere speler moet vijf opdrachten uitvoeren en krijgt punten van de scheidsrechters die alles mee volgen.”

“Het is heel leuk te zien hoe het groepsgevoel nog eens boven kwam. Door de coronacrisis zag de groep elkaar al geruime tijd niet meer. Het was dan ook leuk dat de mentaliteit om te winnen terug naar bovenkwam“, aldus een fiere Kortrijkse coach.

U12 Kortrijk Spurs wint eerste wedstrijd Virtual Games Cup
© ELD

Een van de deelnemers was Benne Bouteca. De elfjarige Kortrijkzaan vond het een super ervaring. “Dit was inderdaad heel tof”, vertelt Benne. “De refs spraken enkel Italiaans wat het soms een beetje moeilijk maakte om de oefeningen te begrijpen. Maar onze coach vertaalde voor ons.”

“Ikzelf ben redelijk tevreden over mijn prestatie. Ik denk dat het een leuke ervaring was voor iedereen. Het was dan ook heel leuk om elkaar nog eens weer te zien, al was het op het scherm. Morgen hebben we onze volgende wedstrijd. Onze tegenstander is nog niet gekend. Ook de oefeningen zullen anders zijn. Winnen we die ook, dan mogen we naar de finale,” besluit Benne.

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten