Tweede topduel op rij voor Dames C van Kortrijk Spurs

Marie Vertriest mocht al proeven van eerste landelijke. © (foto KDS)
Redactie KW

Het zijn drukke tijden voor speelsters als Marie Vertriest. Na de gewonnen U19-finale van het X-Mas Tournament volgde al direct een topwedstrijd tegen Oostende-Bredene, die door de Spurs werd verloren. Zaterdag komt de derde topper met name Middelkerke op bezoek. Winnen is de boodschap.

“Tussen kerst en Nieuwjaar namen we deel met de U19 aan het X-Mas Tournament, dus vijf matchen op drie dagen. Dat we de finale konden winnen, was echt een superzot moment”, geniet Marie nog na. “Tegen Waregem misten we nochtans onze start, maar na afloop zijn we uit de bol gegaan, en geen klein beetje!”

“De competitiematch in Oostende vorig weekend hadden we kunnen winnen”, vervolgt Marie die in februari nog 17 moet worden. “Enkele speelsters waren vermoeid, de ene door de nakende examens, de andere omdat het hun derde wedstrijd van het weekend was. De vermoeidheid heeft ons wel een beetje de das omgedaan, vrees ik. Daarom is het belangrijk elk moment dat er gerust kan worden, dat ook te gebruiken. Zo kunnen we ons beste rendement blijven vasthouden.”

Nog veel leren

Twee jaar geleden mocht ik al eens proeven van tweede landelijke, vorig jaar draaide ik al volop mee. Het was aanvankelijk wel wennen om te spelen tegen speelsters die heel wat ouder en heel ervaren zijn. Maar vorig seizoen heb ik al geleerd hoe daarmee om te gaan. We moeten ons jeugdig en enthousiast basket blijven spelen, al zal de match tegen Middelkerke geen sinecure zijn. Het is een gemiddeld iets oudere ploeg dan de onze. Maar dat ze kwaliteit hebben, is een feit. We zullen er hard moeten voor werken. Dat ik intussen al eens van eerste landelijke mocht proeven, is voor mij heel leuk en interessant. Zo krijg ik een idee van het niveau waarnaar ik misschien kan evolueren.”

“Ons thuisvoordeel tegen Middelkerke zal zeker wel spelen. We verwachten meer eigen supporters en dat moet ons ook wel een boost geven om er alles uit te halen. Het wordt ongetwijfeld een close game.”

Met drie ploegen met gelijk aantal punten op kop van de rangschikking wordt het een spannende tweede competitiehelft. Ik hoop dat we tegen Middelkerke kunnen winnen, dat zou super zijn”, besluit Marie, die in het Don Boscocollege schoolloopt. (SJK)

Zaterdag 11 januari om 20.45 uur in de sporthal Mimosa: Kortrijk Spurs C – Mibac Middelkerke A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier