Twee West-Vlamingen strijden voor laatste plaatsje in WK-selectie Belgian Cats

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Valéry Demory, de Franse bondscoach van de Belgian Cats, heeft zondag het grootste deel van de selectie vrijgegeven waarmee hij naar het WK in Australië trekt. Elf van de twaalf namen zijn al ingevuld.

Antonia Delaere, Laure Résimont, Emma Meesseman, Kyara Linskens, Hind Ben Adbelkader, Becky Massey, Maxuelle Lisowa-Mbaka, Billie Massey, Julie Vanloo, Julie Allemand en Ine Joris zijn al zeker zijn van hun plaats. Het laatste ticket zal naar Elise Ramette of Serena-Lynn Geldof gaan.

“Die tactische keuze is nog niet gemaakt”, legt Demory uit. “Net zoals Elise en Serena-Lynn reist ook Heleen Nauwelaers nog mee naar Sydney. Als ervaren Cat blijft ze bij de groep om in de laatste voorbereidingsfase de aansluiting van Meesseman en Allemand op te vangen.”

Marie Vervaet valt buiten de selectie en zal in de uitwuifwedstrijd vandaag/zondag in Kortrijk tegen Frankrijk ook niet aan de opworp verschijnen.

De Belgian Cats openen hun WK in groep A op 22 september tegen olympisch en wereldkampioen Verenigde Staten. Ook Zuid-Korea (23/9), Puerto Rico (24/9), Bosnië-Herzegovina (26/9) en China (27/9) zijn tegenstanders. De top vier van de groep stoot door naar de kwartfinales.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.