Twee nominaties voor Jean Salumu (BC Oostende) voor Belgian Basketball Awards

Jean Salumu is twee keer genomineerd. © BELGA
Redactie KW

Op dinsdag 22 mei vinden de Belgian Basketball Awards plaats.

De Pro Basketball League organiseert het evenement voor zowel de Euromillions Basketball League als Top Division Women.

De vakjury van de EuroMillions Basketball League en Top Division Women heeft gestemd. Bij de genomineerden zijn er diverse Oostendenaars. Jean Salumu is in beeld voor Most Valuable Player naast Garlon Green (Bergen) en Seth Tuttle (Charleroi). Ook voor Speler van het Jaar is Jean Salumu genomineerd naast Alex Libert (Charleroi) en Hans Vanwijn (Antwerp Giants).

Tim Lambrecht is kandidaat voor Belofte van het jaar naast Thomas Akyazili (Antwerp Giants) en Jonas Foets (Brussels). Dario Gjergja is samen met Jean-Marc Jaumin en Daniel Goethals genomineerd voor coach van het jaar.

Ook West-Vlaamse genomineerden bij de vrouwen

In het vrouwenbasketbal zijn er ook West-Vlaamse genomineerden. Billie Massey is kandidaat-speelster van het jaar. Billie en Becky Massey zijn kandidaten voor belofte van het jaar. Philip Mestdagh is genomineerd voor de trofee coach van het jaar.

Aan de hand van fanvoting en de stemmen van de jury wordt er ook een All Defensive Team en een All Offensive Team van telkens vijf spelers bepaald voor zowel de EuroMillions Basketball League als Top Division Women.

(PR)

Fans kunnen stemmen tot zondag 13 mei via belgianbasketballawards.be. Via deze website kunnen basketliefhebbers zich ook inschrijven om het basketfeest bij te wonen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier