Tulikivi Deerlijk niet opgewassen tegen sterk Houthalen

Nele Poffyn maakte zeventien punten.

In de Top Division Women 1 was DBC Houthalen een maatje te groot voor Tulikivi Deerlijk. Het werd 48-65.

Deerlijk die er best aan deed de punten thuis te houden om de strijd voor een play-off ticket, begon aarzelend aan de partij (0-4). Het herstelde al vlug het evenwicht (6-6), maar de gretige bezoekers liepen acht punten uit na 10 minuten spelen. In de tweede periode gingen de Limburgers op hun elan door en bouwden hun bonus uit tot 17 punten, 14-31. Onder impuls van Nele Poffyn (8 punten in twee minuten) kon Tulikivi inhalen tot op zeven punten, 26-33. Jaleeza Maes diepte de kloof voor Houthalen terug uit tot tien punten vanop de vrijworplijn. Bij de rust stond het 26-36.

Deerlijk kwam gretig uit de kleedkamer en zag zijn achterstand herleid tot vier punten na twee minuten spelen via Silke Storme (32-36). De thuisploeg geloofde terug in zijn kansen, maar al vlug werd die hoop de kop ingedrukt toen de bezoekers een tussenspurt plaatsten en met vijftien punten voorsprong de slotperiode ingingen (34-49). De achterstand liep nog op tot maximaal twintig punten. Nele Poffyn zette met een driepunter de eindscore op het bord: 48-65. Verdiende overwinning voor Houthalen die zijn reboundoverwicht (25 tegenover 48) beloond zag met een ruime overwinning.

Quarterstanden: 10-18/26-36/34-49/48-65

Speelden: Poffyn 17, Storme 6, Degels 2, Delmulle 3, Verbeest, Raman, Snauwaert 10, Deneve, Wezenbeek 2, Foucart 8.