Torhout Lions en Zedelgem Lions vechten het uit: wie zijn de echte Leeuwinnen?

Links Tessa Van Brabant, ernaast Liesbeth El Bazi. (foto GD)
Redactie KW

Zondagnamiddag staat er een interessant duel op het programma in de West-Vlaamse basketbalcompetitie in eerste provinciale. De Torhout Lions nemen het op tegen de Zedelgem Lions, twee aparte clubs die wel een gemeenschappelijk sportbestuur heeft.

Door omstandigheden speelde Torhout nog maar drie matchen, maar won ze wel alle drie. De teller van Zedelgem staat op vijf, maar ze konden er nog geen enkele winnen.

Vorig weekend was er geen wedstrijd voor Torhout en dan trok de spelersgroep maar op teambuilding. “Wij hebben al een fantastisch groepsgevoel maar dit kan niet genoeg aangewakkerd en gestimuleerd worden”, vertelt vleugelspeelster Liesbeth El Bazi (27) van Torhout Lions. “Wij zijn een groep speelsters die grotendeels van Blue Stars Brugge en Gistel kwamen en die een beetje op een doodlopend spoor geraakt waren, maar toen kwam Lenie Duthoo op de proppen. Ze bracht ons een tweetal jaar geleden samen en sindsdien loopt het als een treintje.”

Huid duur verkopen

Zondag is er dan die belangrijke match tegen de zusterploeg. “Die wij gaan winnen”, lacht Liesbeth. “Als je onze ambitie wilt waarmaken, dan moeten we ervoor gaan. Ik heb altijd gezegd dat een top vijf-plaats niet genoeg is en als we mikken op de top, dan is de titel nooit veraf. Al zijn er wel nog kapers op de kust. Ik denk hierbij aan Blankenberge dat ook een heel sterk geheel is. Zij zijn misschien wel de gedoodverfde favorieten voor de titel, maar wij gaan onze huid heel duur verkopen. Let op, we gaan zeker Zedelgem niet onderschatten want in vorige duels kwamen zij toch sterk uit de hoek. Ze hebben ook al een paar wedstrijden meer gespeeld en hebben meer matchritme dan wij”, besluit ze.

“Het zal inderdaad heel moeilijk worden voor ons”, stelt guard Tessa Van Brabant (29) van Zedelgem Lions. “In vergelijking met vorig jaar kampen we met een paar gekwetsten en hebben we ook een paar zwangerschappen. Het zal sowieso vechten worden in deze speciale wedstrijd.”

Over de titelstrijd in eerste provinciale houdt ze zich een beetje op de vlakte. “We hebben al een oefenpot tegen Blankenberge achter de rug, maar dit team maakte geen onuitwisbare indruk op mij”, vertelt ze aarzelend. “Het zal wel een serieuze strijd worden tussen dit Blankenberge en onze zusterploeg uit Torhout… met enige voorkeur voor Torhout natuurlijk”, besluit ze lachend. (GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier