Emma Meesseman begon op de bank, ze zag hoe Washington goed aan de match begon. Na het eerste quarter leidden de Mystics met 17-32. Daarna herpakte Connecticut zich, de thuisploeg ging rusten met een 39-43 achterstand. Na de pauze trok Washington echter door, om uiteindelijk een overtuigende zege te boeken.

Kim Mestdagh kwam niet in actie, maar vuurde haar team wel hard aan vanop de bank., Getty Images
Kim Mestdagh kwam niet in actie, maar vuurde haar team wel hard aan vanop de bank. © Getty Images

Washington had het eerste finaleduel met 95-86 gewonnen, waarna Connecticut met 87-99 aan het langste eind trok. Dinsdag treedt Connecticut opnieuw voor eigen publiek aan. Een eventueel vijfde en laatste duel wordt in Washington afgewerkt (op 10 oktober).

Reactie Emma Meesseman

"Ik denk dat de coach wel tevreden is", reageerde Meesseman na afloop. "Mijn prestatie is er op het goede moment gekomen. Alles vertrekt bij een stevige verdediging. We wisten dat als we achteraan pittig speelden, we hen in de problemen konden brengen. Dan konden we zelf ook in stelling komen, en die kansen hebben we benut. Dat maakt het makkelijker."

(BELGA)

Emma Meesseman begon op de bank, ze zag hoe Washington goed aan de match begon. Na het eerste quarter leidden de Mystics met 17-32. Daarna herpakte Connecticut zich, de thuisploeg ging rusten met een 39-43 achterstand. Na de pauze trok Washington echter door, om uiteindelijk een overtuigende zege te boeken.Washington had het eerste finaleduel met 95-86 gewonnen, waarna Connecticut met 87-99 aan het langste eind trok. Dinsdag treedt Connecticut opnieuw voor eigen publiek aan. Een eventueel vijfde en laatste duel wordt in Washington afgewerkt (op 10 oktober)."Ik denk dat de coach wel tevreden is", reageerde Meesseman na afloop. "Mijn prestatie is er op het goede moment gekomen. Alles vertrekt bij een stevige verdediging. We wisten dat als we achteraan pittig speelden, we hen in de problemen konden brengen. Dan konden we zelf ook in stelling komen, en die kansen hebben we benut. Dat maakt het makkelijker."(BELGA)