Topper van de week: DS Waregem wint burenduel van Tulikivi Deerlijk

Declercq Stortbeton Waregem en Tulikivi Deerlijk © grf
Redactie KW

In de Top Division Women 1 stond op de veertiende speeldag van de reguliere competitie het derby tussen Declercq Stortbeton Waregem en Tulikivi Deerlijk op het menu. Zoals verwacht ging de zege naar de thuisploeg. Het werd 84-55.

Deerlijk kwam naar Waregem afgezakt zonder de geblesseerden Samira Linskens en Louise-Marie Platteau. Ook Phebe Raman was er wegens examens niet bij. De bezoekers begonnen heel gretig aan de partij en hielden gelijke tred met Waregem, 10-10. Lisa Foucart bracht haar team met een driepunter op voorsprong. DS had het knap lastig met een gretig Tulikivi maar kon de eerste periode toch winnend afsluiten, 22-20. Ook in het tweede quarter bleven beide teams lang aan elkaar gewaagd, 29-29. Via Jasmina Rosseel kwam Waregem maximaal negen punten voor in de eerste helft. De bezoekers klampten nog even aan tot 44-38 maar moesten dan definitief de rol lossen. De achterstand liep al vlug op tot 20 punten. In de slotperiode vocht Tulikivi nog voor wat het waard was. Tot op twee minuten voor het eindsignaal bleef diezelfde kloof staan. Drie bommen op rij van DS diepten echter de bonus nog uit tot 29 punten: 84-55. Meteen ook de eindstand. Door deze zege blijft Waregem op de tweede plaats na het ongenaakbare Castors Braine. Deerlijk staat voorlaatste en moet vrijdag tegen rechtstreeks concurrent DBC Houthalen volop aan de bak wil het nog op een play-off plaats terecht komen. Waregem trekt eveneens op vrijdag naar Luik.

(Eddy Lippens)

Quarterstanden: 22-20/40-32/65-45/84-55.

Waregem: Rosseel 9, Nauwelaers 10, Celus 11, Lemmens 3, Dowdell 16, Drake 15, Capoen 4, Gaspar 5, S. Devliegher 9, E. Devliegher 2.

Deerlijk: Poffyn 7, Storme 2, Degels 6, Delmulle 4, Verbeest 4, Foucart 12, Snauwaert 13, Wezenbeek 7.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier