Top Division Women opgesplitst in 2 groepen

Kortrijk Spurs en ION Basket Waregem zijn ingedeeld in groep B. Wanneer de twee Zuid-West-Vlaamse ploegen van start gaat hangt af van de overheid.

Top Division Women wordt opgesplitst in twee groepen. Groep A gaat terug van start op 5 december. Royal Castors Braine, Namur Capitale, SKW, Luik Panthers, Phantoms Boom en Kangoeroes Mechelen volgen een strikt protocol waarin twee tests per week zijn verwerkt. Zij spelen – met uitzondering van Luik – ook Europees. Voor hen is het dus belangrijk om al in december te beginnen.

Wachten op goedkeuring overheid

In groep B zijn ION Basket Waregem, Kortrijk Spurs, Sparta Laarne, Spirou Charleroi, Basket Lummen en Basket Pepinster ingedeeld. Daar verkoos men te wachten op de goedkeuring van de overheid om te hervatten. “Dat zal naar alle waarschijnlijkheid ten vroegste in januari zijn“, verteld Caroline de Roose, sportief manager van ION Basket Waregem.

“Wij hebben aangegeven niet het protocol te volgen. Enkel Sparta Laarne twijfelt nog en beslist dit weekend. “Over de formule in onze groep is nog geen duidelijkheid, maar onze competitie zou eind mei moeten stoppen. We zijn geen voorstander om midweek wedstrijden te spelen. We hebben heel wat U19-speelsters die ook nog hun competitie hebben en studeren. In de andere groep is eind april de einddatum omdat de Belgium Cats zich voorbereiden op het Europees Kampioenschap.”

Geen dalers

“Er zou ook geen sprake zijn van dalers. Net als de andere ploegen in de groep hechten we veel belang aan jeugdopleiding. Het belangrijkste is natuurlijk in de eerste plaats onze gezondheid, maar ook dat we geen gans jaar verliezen en de ontwikkeling van de speelsters kan verder gaan”, besluit Caroline de Roose. (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.