Top Division Women hervat over drie weken

De kogel is door de kerk. De dames van Kortrijk Spurs en ION Basket Waregem die aantreden in de hoogste basketbal klasse kunnen terug heropstarten in het weekend van 12 en 13 december. Dit volgens het professionele protocol.

Frederic Claessens, coach van ION Basket Waregem. © ELD

“Het ministerieel akkoord om de trainingen te hervatten, moet aan de burgemeesters overhandigd worden die dit op zijn beurt moet goedkeuren”, vertelt Frederic Claessens, coach van ION Basket Waregem. “Met die trainingen zouden we volgende week al terug willen starten. Natuurlijk volgens de regels.”

“De competitie is zoals voorheen met 12 ploegen, en alle wedstrijden moeten afgewerkt worden tegen 10 april. Daarna zijn er play-offs met de eerste vier. Dit betekent dat we midweekwedstrijden voorgeschoteld krijgen. De partijen die de afgelopen weken niet konden doorgaan, moeten dus ingehaald worden. Voor ons zijn dit er nog 21. Een ploeg die een thuiswedstrijd in december moet afwerken en die door overmacht niet kan doorgaan, mag deze nog verplaatsen naar een latere datum.”

Alles gebeurt volgens strikt protocol. “De speelsters en de staff worden tweemaal per week getest. De zaal moet ook gehomologeerd worden volgens het protocol. Net zoals in de EuroMillions Basketball League zal er zonder publiek gespeeld worden. Alle ploegen gingen hiermee akkoord.”

“De ploegen die de play-offs niet halen, zien hun seizoen meteen eindigen in april. Er zijn dus geen dalers. Het belangrijkste is dat we in geoorloofde omstandigheden kunnen spelen en ervaring opdoen met onze jonge ploeg”, aldus Fré Claessens. (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.