Titelverdediger Filou Oostende telt nu al tien corona-besmettingen

Quinten Smout testte, net als zijn vader Luc, positief.© (Foto VDB)
Quinten Smout testte, net als zijn vader Luc, positief.© (Foto VDB)
Redactie KW

Vader Luc en zoon Quinten Smout testten woensdag positief waardoor het aantal corona-besmettingen bij Filou Oostende de voorbije veertiendaagse steeg tot tien!

De coronacrisis blijft Oostende stevig teisteren. Het virus blijft maar in de Versluys|Dôme hakken. Vorige week klonk het al dat de toestand onder controle was tot enkele dagen geleden Simon Buysse zich bij het lijstje besmette spelers voegde. Woensdag werd die lijst nog langer met point guard Quinten Smout en zijn vader Luc, één van de drie assistent-coaches. Daarmee is het virus ook doorgedrongen tot de coaches-kamer en tot de gemeenschap van jongeren. Keye Van der Vuurst en Olivier Troisfontaines die dinsdag na één trainingsdag heroptraden, waren woensdag heel vermoeid.

Van de tien besmettingen zijn er acht bij de spelerskern (waarvan één belofte), één bij de coachingstaff en één bij de niet-sportieve staff. Bovendien mag Oostende door een ultiem aangepast protocol geen matchen meer uitstellen. Tussen 2 en 16 mei zijn er zeven competitiewedstrijden voor Filou Oostende.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.