Tim Lambrecht en zijn maats winnen vlot van Nederlandse Dordrecht

BC OOstende Filou: Tim Lambrecht © VDB

De Filous klopten de nummer vijf van de Nederlandse Eredivisie met 95-67.

Tijdens de interlandbreak won FILOU Oostende vrijdagavond in eigen huis een oefenmatch tegen Dutch Windmills Dordrecht. De bezoekers scoorden de eerste korf, maar die 0-3-score vormde ook hun enige voorsprong.

Oostende maakt snel kloof

Via 18-11 sleurde TJ Williams (13 punten aan 100%, 6 rebounds en 4 assists in de eerste helft) Filou Oostende snel naar een 32-19-voorsprong. Williams sneed vlot naar de korf. Aan de rust hadden Loïc Schwartz (15 punten aan 54%, 5 rebounds en 6 assists over de hele match) en co al de twintiger (58-36) overschreden.

Het derde wedstrijdschuifje was amper vier minuten jong of er prijkte al een verschil van 31 punten op het bord: 69-38. Dat was meteen de maximale kloof. Oostende won uiteindelijk met 95-67.

Internationals ontbraken

Marin Maric (18 punten aan 91 % en 6 rebounds) boekte de beste computerevaluatie van de Filous. Tim Lambrecht, verdedigend en aanvallend knap bezig, beëindigde het duel met een knappe double-double (13 punten aan 50%, 11 rebounds waarvan 5 offensieve en 6 verdedigende). Overtuigend beheerste Oostende de rebounds (47-31) en de assists (27-13).

Bij Oostende ontbraken de internationals Mwema, Kesteloot, Buza en Djurisic. Hierdoor kregen Botuli, Kotrulja en Buysschaert veel speelminuten.