Tim Lambrecht en zijn maats winnen vlot van Nederlandse Dordrecht

De Filous klopten de nummer vijf van de Nederlandse Eredivisie met 95-67.

BC OOstende Filou: Tim Lambrecht © VDB

Tijdens de interlandbreak won FILOU Oostende vrijdagavond in eigen huis een oefenmatch tegen Dutch Windmills Dordrecht. De bezoekers scoorden de eerste korf, maar die 0-3-score vormde ook hun enige voorsprong.

Oostende maakt snel kloof

Via 18-11 sleurde TJ Williams (13 punten aan 100%, 6 rebounds en 4 assists in de eerste helft) Filou Oostende snel naar een 32-19-voorsprong. Williams sneed vlot naar de korf. Aan de rust hadden Loïc Schwartz (15 punten aan 54%, 5 rebounds en 6 assists over de hele match) en co al de twintiger (58-36) overschreden.

Het derde wedstrijdschuifje was amper vier minuten jong of er prijkte al een verschil van 31 punten op het bord: 69-38. Dat was meteen de maximale kloof. Oostende won uiteindelijk met 95-67.

Internationals ontbraken

Marin Maric (18 punten aan 91 % en 6 rebounds) boekte de beste computerevaluatie van de Filous. Tim Lambrecht, verdedigend en aanvallend knap bezig, beëindigde het duel met een knappe double-double (13 punten aan 50%, 11 rebounds waarvan 5 offensieve en 6 verdedigende). Overtuigend beheerste Oostende de rebounds (47-31) en de assists (27-13).

Bij Oostende ontbraken de internationals Mwema, Kesteloot, Buza en Djurisic. Hierdoor kregen Botuli, Kotrulja en Buysschaert veel speelminuten.

(P.R.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.