Tim Lambrecht en co walsen over Bergen

© VDB
Redactie KW

Filou Oostende kende geen enkele moeite om Union Bergen met 73-51 opzij te zetten. De geelhemden nemen opnieuw hun plaats als koploper in.

Beide ploegen misten twee geblesseerden: Williams (kuit) en Maric (elleboog) bij Oostende, Smith (quadriceps) en Lasisi (hand) bij Bergen. Djordjevic opende de score. Met Lasisi, Desiron, Fieler en Kesteloot realiseerde hij een 13-6-start in vijf minuten. In de zesde minuut hoorde Desiron echter al zijn tweede fout en nam Djurisic zijn plaats in.

Met ook international Lambrecht tussen de lijnen zette Djordjevic al een verschil van tien punten (19-9) op het bord. Ook de Nederlandse international vander Vuurst scoorde bij zijn competitiedebuut snel. In zijn passes toonde hij meteen zijn spelinzicht. De score klom via 23-9 naar 26-10. In dat openingskwart beheerste Oostende met nadruk de reboundduels: 16 tegen 4.

Vroeg in zijn invalbeurt vlamde Buza een Bosnische bom door de korf van Bergen: 35-18. Met zijn tweede driepunter overschreed hij al de twintiger: 40-18. De Zeekapiteins leken halverwege het duel (41-22) al zeker van de zege.

In 70 seconden verbreedden Lasisi, Kesteloot en Fieler het verschil met nog zeven eenheden tot 48-22. Bergen had geen zin om zich helemaal te laten afslachten. Upshur, Jones en Cage naderden tot 54-38. Aan het halfuur flirtte Oostende opnieuw (59-40) met een verschil van twintig stuks. Beide teams kenden in dat derde bedrijf een gelijke productie.

De eerste aanval van het vierde kwart was raak: Djurisic scoorde 61-40. Uiteraard kwam de overwinning van de Gjergja-boys niet meer in gevaar. Het was bij 73-51-eindcijfers meteen “feest in de tent” bij de Zèèkapitings. Djurisic (12) en Mwema (11) waren de heersers in de luchtduels. Djordjevic deelde zes assists uit.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier