Tim Lambrecht (BC Oostende) in selectie van Belgian Lions

Tim Lambrecht (BC Oostende) zit in de selectie van de Belgian Lions. © BCO
Redactie KW

Na twee nederlagen in november hopen de Belgische basketbalmannen te proeven van de overwinning in het tweede luik van de WK-kwalificaties.

De Belgian Lions willen vooral Bosnië en Herzegovina achter zich laten in de poule om zo één van de drie tickets pakken voor het tweede en laatste deel van de kwalificaties.

Volgende week vrijdag nemen de Belgen het in Sarajevo op tegen de Bosniërs. Twee dagen later volgt een uitduel tegen Frankrijk. “Het is logisch dat we Bosnië achter ons willen laten. Het zijn allemaal sleutelwedstrijden en lastige matchen, maar Rusland en Frankrijk staan toch een trapje hoger”, aldus Casteels, die zich verwacht aan een zware opdracht in Sarajevo. “Bosnië heeft indruk gemaakt tijdens hun gewonnen match tegen Rusland. Ze hebben dan wel geen NBA-spelers, maar de jonge garde is indrukwekkend. We moeten erin geloven en lessen trekken uit de eerste twee wedstrijden. Een match duurt 40 minuten. Zowel tegen Frankrijk als Rusland was onze eerste helft heel goed. Dat vertrouwen moeten we meenemen, maar om te winnen dienen we dat ritme 40 minuten aan te houden.”

Klein zaaltje met veel sfeer

Het team van Casteels verloor op de eerste speeldag met 59-70 van Frankrijk. Vervolgens was Rusland in Moskou met 76-69 te sterk. “We hebben het gevoel dat er meer in zat. Maar we hebben nog kansen”, verklaarde manager Jacques Stas, die in contact staat met Panathinaikos voor de vrijgave van Matt Lojeski na Bosnië en Herzegovina. “Pana speelt op 23 februari nog een wedstrijd. De club wil de Euroleague achter zich laten en zoekt toenadering tot de FIBA, in dat opzicht zouden ze een geste kunnen doen en hun spelers naar de nationale ploegen laten gaan.”

Dit weekend staan nog competitiewedstrijden op het programma, waarna de Belgian Lions zondagavond verzamelen blazen in Brussel. Maandag reizen ze dan af naar Sarajevo. “De wedstrijd wordt gespeeld in een klein zaaltje met veel sfeer, om het de tegenstander zo moeilijk te maken. Maar onze spelers hebben voldoende ervaring om hiermee om te gaan”, besloot Stas.

Tim Lambrecht (BC Oostende) zit in de selectie van de Belgian Lions.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier