Tiger ZwevegemDeerlijk zegeviert tegen BM Waregem Two

In eerste provinciale van het herenbasket won Zwevegem Deerlijk al voor de zevende keer op rij. In eigen huis stuurde het nu ook BM Waregem Two met lege handen wandelen. Het werd 69-59.

Waregem, dat zes basisspelers moest missen die het fel geplaagde fanionteam moesten vervoegen en met zeven cadetten aantrad, begon moeizaam aan de partij en verloor al na enkele minuten Pieter Dhont met een blessure, 20-12. Onder impuls van Lowagie vocht het zich echter terug in de wedstrijd en beperkte de achterstand tot zes punten aan de rust, 42-36. Na de koffie was het de thuisploeg die controleerde en met een bonus van negen punten de slotperiode inging, 60-51. De bezoekers kwamen nog flink opzetten. Op 90 seconden voor het eindsignaal bedroeg de achterstand amper zes punten maar de ervaren thuisploeg kwam niet meer in gevaar, 69-59. Meteen een zeven op zeven voor ZwevegemDeerlijk die de ranglijst blijft aanvoeren. Waregem bengelt achteraan.

Quarterstanden: 20-12/42-36/60-51/69-59.

Speelden voor Waregem: M. Denoulet 2, Marcou 9, E. De Smet 4, Vanhoutte 2, Declercq 13, Dhondt 4, Lowagie 19, B. Desmet 6. (ELD)