Thompson en Sylla sturen Oostende naar knappe winst in hoofdstad

Shevon Thompson boekte een vierde double-double in acht speeldagen. © PR
Redactie KW

Met 22 punten en 13 rebounds was Shevon Thompson de uitblinker van Filou Oostende dat op bezoek bij Phoenix Brussels een belangrijke 75-77-zege boekte.

Filou Oostende kon nog steeds niet Schwartz (duim) en McIntosh (enkel) opstellen. Brussels miste Lichodzijewski (enkel).

Van 8-11 sprintten de Oostendenaars in één ruk naar 9-21. Amar Sylla. zette met 5 op 7 tweepunters zijn handtekening onder deze eerste Oostendse vlucht. De Senegalees was te snel en te explosief voor zijn bewakers. Brussels verdedigde ook nogal braafjes. In het tweede kwart joeg Brussels het tempo en de intensiteit de hoogte in. Fairell kreeg nu wel steun van het duo Foerts-Robeyns. Bij 23-25 was alles te herdoen. De terugkeer van het Oostendse toptrio Djordjevic, Angola en Thompson veranderde het spelbeeld. Djordjevic regiseeerde en Thompson heerste onder de korf.

De 29-42-rustvoorsprong diepten de Oostendenaars vroeg in het derde bedrijf meteen uit naar 29-49. Loubry en Foerts zetten pas in het vierde kwart een stevige achtervolging in. Over 50-60 en 58-62 naderde Brussels naar 66-69. Angola behoedde Oostende en voorkwam erger, Sylla (19 punten en 9 rebounds) bombardeerde naar 68-75. Het werd opnieuw spannend. Mwema en Buysse misten in de slotminuut elk één van hun twee vrijworpen.

Bij 74-77 zette Bradford zijn eerste vrijworp om. HIj miste zijn tweede, plukte de rebound en gaf de bal aan Foerts wiens beslissende bom niet goed landde.

Oostende won dus met 75-77 tegen Brussels, enkele dagen nadat de hoofdstedelingen in de FIBA Europe Cup Charleroi geklopt hadden. Oostende had ook de rebounds heel nadrukkelijk (44 tegen 29) gedomineerd. Filou Oostende en Limburg United besluiten de poulefase met 7 op 8 op een gedeelde leidersplaats.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier