The Red Sharks Koekelare kijkt met goed gevoel uit naar nieuwe seizoen

The Red Sharks Koekelare is klaar voor het nieuwe basketbalseizoen. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

The Red Sharks Koekelare heeft zijn huiswerk voor volgend seizoen helemaal af. De One blijft in eerste provinciale, de vernieuwde Two wil hoge ogen gooien. De damesploeg komt versterkt aan de competitiestart en ook de jeugdploegen zijn er helemaal klaar voor, met zelfs een samenwerking met de buren van Bebita Eernegem.

“We brengen zeven jeugdploegen en drie seniorteams in competitie”, verduidelijkt Kathy Vanhooren. “De club investeert steevast in de jeugd en probeert hen de best denkbare opleiding te geven. Vanuit onze basketbalschool, met 25 spelertjes en drie coaches, bouwen we alles op. In een gemeente als Koekelare is het niet zo evident om voldoende spelers in elke ploeg te hebben. Dat hadden we voor volgend seizoen ook met enkele ploegen. Een bestuurslid bracht dit op het werk, waar ook een bestuurslid van Bebita Eernegem aan de slag is, ter sprake. We zaten allebei met een tekort aan spelers in bepaalde ploegen en enkele vergaderingen later konden we van een samenwerking spreken. Volgend seizoen hebben we samen drie ploegen: een U16 en twee U14-ploegen, waarvan een meisjesploeg. Die ploegen zullen afwisselend in Eernegem en Koekelare trainen en werken een heen- of een terugronde af in Eernegem en eentje in Koekelare. Een oplossing waarbij beide clubs en alle spelers welvaren.”

“We willen met de Two top spelen in derde, maar ook de jeugd kansen geven”

“Bij de dames in tweede provinciale komen er wat ervaren speelsters uit eerste provinciale bij en ook voor onze heren One hebben we met Christian Onema en Tjorben Bernaert twee versterkingen klaar staan. Beide ploegen werken onder coach Filip Goddaert. De Two-ploeg in derde provinciale, die onder leiding van coach Wouter Vanslambrouck blijft, wordt helemaal hervormd. Er zitten enkele ervaren spelers in, naast eigen jeugd. We willen daarmee meespelen aan de top van derde provinciale en ondertussen ook de jeugd alle kansen geven om veel bij te leren, zodat zij later de ruggengraat van de Koekelaarse seniorenploegen kunnen vormen.”

Diksmuide

Een minder puntje was het vertrek van heel wat spelers van de Three naar het nieuw opgerichte Diksmuide, waardoor Koekelare geen derde herenploeg meer heeft. “Wij hadden hun vertrek helemaal niet zien aankomen. Als bestuur en als club begrijpen we nog altijd niet waarom ze vertrokken zijn. Er werd voor elke speler, met om het even welke ambitie, mogelijkheden geboden binnen één van onze drie seniorenploegen. Waarom zij deze keuze maakten, blijft dan ook een raadsel”, besluit Vanhooren.

(BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.