Telenet Oostende incasseert oplawaai in Limburg

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Limburg United zette met een 81-64-overwinning een stevig punt achter de zes op zes van Oostende in de Final Round.

Oostende was voortdurend op achtervolgen aangewezen. Na het openingsquarter hadden de Limburgers al bijna dubbel zoveel punten aangetekend: 28-15. Het verschil groeide naar een twintiger (41-21) en meer (47-25) waarvan de twintiger behouden bleef halverwege het duel: 49-29.

Na 25 minuten wenkte een dertiger bij 64-36. Sanders overschreed die grens (71-40) in de 29ste minuut. Na het halfuur (71-43) en dus in het laatste wedstrijdschuifje konden de Oostendenaars de schade nog een beetje beperken. Een 0-10-reactie bij 74-45 bracht de score naar 74-55. Marnegrave legde de 81-64-eindstand vast. Slechts twee Oostendenaars eindigden offensief in de dubbele cijfers: Ponitka (13) en Serron (11).

In Hasselt maakte Dominique Archie, de vervanger van de geblesseerde Wes Wilkinson, zijn debuut. In 20 minuten was hij goed voor acht punten (twee op twee tweepunters, nul op één bom, vier op zes vrijworpen), vijf rebounds en acht uitgelokte fouten. Hij leed drie balverliezen en zette één block-shot.