Tandem De Lepeleire-Bruyneel loodst Waregem voorbij kampioen Gistel Oostende

Redactie KW

In Top Division Men 1 blijft Basket Waregem One ook na drie speeldagen ongeslagen. Het versloeg BC Gistel Oostende met 72-62.

Een zwaar gehavend Waregem moest het stellen zonder Bart Samaey, Giel Vanthournout, Aaron Van Vooren en Brecht Guillemyn.

Knokken voor elk punt

Servaas Buysschaert opende voor de bezoekers de score. Onder impuls van een sublieme Lars De Lepeleire – goed voor 30 punten – sloot Waregem de eerste periode af met een voorsprong van18-14.

In deel twee was het Luka Kotrulja die Gistel op sleeptouw nam. Met de hulp van Buysschaert klom het net voor de rust op voorsprong: 30-32. Waregem, met slechts vier fanion spelers op het wedstrijdblad, bleef echter knokken voor ieder punt. De Lepeleire bleef een gesel voor de Oostendse verdediging, die maar geen afstand kon nemen van de thuisploeg.

De Lepeleire schittert

Youngster Robin Marreel bracht Waregem na driekwart spelen op 51-49 voorsprong vanop de vrijworplijn. In de slotperiode sloeg Waregem een eerste kloofje via Arne Steinbach. De Lepeleire bekroonde zijn schitterende wedstrijd met een bom in de laatste seconden. Eindstand: 72-62.

Waregem blijft na drie speeldagen ongeslagen. Gistel Oostende gaat volgende week op bezoek bij BBC Croonen Lommel.

Waregem: De Lepeleire 30, Feyers, Steinbach 12, Bruyneel 20 (11 reb), Marcou, Marien 8, Marreel 2, Vansteenkiste.

Gistel Oostende: Van der Vuurst de Vries 4, Bin Musema Fundi 5, Kotrulja 12, Botuli 7, Delplancq 13, S. Lambrecht, Huurman, Bosmans Verdonk 5, Buysschaert 16. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier