Stevige twintiger van Oostende tegen Limburg United

Loic Schwartz zet zich door voorbij de verdedigende Tate Unruh. © (Foto VDB)

De resultaten in de back-to-back-weekeindes zijn vaak heel opmerkelijk. Zo was het ook dit weekeinde tussen Filou Oostende en Limburg United. Na de storende 85-81-nederlaag van vrijdag in Hasselt wonnen de rood-gelen zondagavond met 95-70 hun thuismatch.

Na de 85-81-nederlaag van vrijdag in Hasselt aasde Oostende thuis op een stevige revanche. Beide teams hielden mekaar, weliswaar via 12-16 en 26-19, tot de tiende minuut (26-26) in evenwicht. Lasisi, na zijn schorsing voor het eerst weer op het terrein, was in de zevende minuut ingevallen voor Schwartz. Thompson en Djurisic gaven in de elfde minuut het sein voor een Oostendse demonstratie die via 37-29 leidde naar een twintiger met een lay-up van Fieler: 55-35. De Filous hadden in de eerste helft hun tweepunters aan 82 % (19 op 23) afgewerkt. Thompson was met 4 op 4 het voorbeeld. Weliswaar was het afstandswapen met 2 op 10 compleet afwezig.

Ook in het derde quarter bewezen de Gjergja-boys hun meesterschap. Angola (12 punten, 8 rebounds en 4 assists) was de exponent van het Oostendse collectief. Lasisi (7 punten, 1 rebound en 3 assists) plaatste aan de vrijworplijn tegen het halfuur de dertiger (81-51) op het bord. Tijd voor het vierde bedrijf. Lambrecht scoorde meteen vier punten, Kesteloot driepunterde en Angola dunkte. Het stond 90-53 en er waren nog een kleine zes minuten te spelen. De Oostendse supporters hoopten dat hun team de century-score zou ronden. Misschien zat er wel nog een veertiger in. Niets daarvan.

Na de maximale 90-53-score beperkten de bezoekers de schade echter nog tot 95-70. Elf Oostendse schutters – alleen Djordjevic scoorde in zijn zes minuten niet – hebben Limburg United stevig van antwoord gediend. Vijf van hen eindigden in de dubbele cijfers.

Er resten Oostende in de reguliere competitie nog vier matchen, twee tegen Luik en evenveel tegen Bergen. Daarna beginnen de playoffs.