Stevige dertiger van BC Oostende tegen Limburgers

© VDB
Redactie KW

Met nog vier speeldagen voor de boeg is BC Oostende zeker van de polepositie. Zondagavond hakten ze Limburg United met 98-65-cijfers in mekaar.

Salumu opende de score en zette na fout van Releford ook de bonusvrijworp om: 3-0. Met een tweepunter en een bom van Desiron, volgend seizoen bij Oostende, deed Limburg de score naar 5-10 kantelen. Jekiri en Kesteloot knutselden een 10-0-antwoord in elkaar. Mihailovic (bom) en Kuridza (vrijworp) dikten die rush tot een flinke 14-0 aan. In het openingskwart, dat op 20-13 eindigde, hadden de Oostendenaars nadrukkelijk de rebounds beheerst: 14 tegen 8.

In de vijftiende minuut overschreed Jekiri met zijn tiende punt de tienpuntengrens: 30-18. Bij 34-24 verving coach Gjergja vier spelers tegelijk. Na een opzettelijke fout van Salumu op Harris, oogstte Harris vier punten. Zo knabbelden de bezoekers aan de 36-25-achterstand: 36-29. De vele vrijworpen namen het ritme uit het tweede kwart helemaal weg. Oostende trok met een 44-36-voorsprong naar de kleedkamer.

Het derde bedrijf startte moeizaam met een opzettelijke fout voor Jekiri en een derde fout voor Kuridza. Spicer benutte één vrijworpje maar Salumu, Fieler, Jekiri en Kesteloot verdeelden de twintig volgende punten: 64-37. Maximaal leidden de Zeekapiteins met 88-51. Tonye Jekiri was de uitblinker met 14 punten en 13 rebounds, een stevige double-double.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier