Steve Rousseau is nieuwe voorzitter van basketbalclub Kortrijk Spurs: “Binnen vijf jaar pakken we de Beker van België”

Steve Rousseau is de nieuwe voorzitter van Kortrijk Spurs.© Olaf Verhaeghe
Steve Rousseau is de nieuwe voorzitter van Kortrijk Spurs.© Olaf Verhaeghe
Olaf Verhaeghe

Basketbalclub Kortrijk Spurs heeft een nieuwe voorzitter. Kortrijkzaan Steve Rousseau, ceo van HR-dienstverlener House of Talents, neemt de fakkel over van het duo Jan Allaert en Dany Cornelis. Zij blijven wel aan als ondervoorzitters. Zo’n anderhalf jaar na de fusie tussen K-BTK en Kortrijk Sport zetten de Spurs zo de volgende stap in het ambitieuze verhaal. “Iedereen hier wil de club zo snel mogelijk maar structureel naar een hoger niveau tillen. Hoe hoog? Ik wil in het seizoen ‘25-26 een gooi doen naar de Beker van België”, droomt de nieuwe voorzitter luidop.

Anderhalf jaar geleden smolten de twee grote Kortrijkse basketbalclubs K-BTK en Kortrijk Sport samen in het nieuwe Kortrijk Spurs. Met twaalf fanionploegen, zowel bij de dames als de heren, maar liefst 43 jeugdteams en een ploeg in het G-basketbal is de club een van de grootste in heel Vlaanderen. Schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) trekt al langer aan de kar van het Kortrijkse basketbal. “Co-voorzitters Dany Cornelis en Jan Allaert hebben de club de nodige stabiliteit en structuur bezorgd”, zegt hij. “De fundamenten liggen er. Nu is het tijd voor de volgende stap.”

De sportschepen stapte af op Steve Rousseau, ceo van HR-bedrijf House of Talents en de oudere broer van SP.A-voorzitter Conner Rousseau, met de vraag of hij mee voor die volgende stap wilde zorgen. “Na enkele gesprekken voelde ik al dat we de juiste man hadden gevonden”, aldus schepen Vandendriessche. “Steve toont de gepaste spirit, werkt inspirerend en is bijzonder ambitieus. Ik voel aan alles dat de Spurs samen met de stad de weg naar de top zijn ingeslagen.”

Olbak Bissegem

Steve Rousseau heeft zelf een basketbalverleden, geïnspireerd door zijn vader Jo. “Ik ben zelf pas op mijn 18de beginnen basketten, maar kende prachtige momenten, zowel in Izegem, als bij de Wikings en Olbak Bissegem”, vertelt de kersverse Spurs-voorzitter. “Weet je wat er hier zo mooi is? Passie, vriendschap en succes delen: die kernwaarden vind ik hier terug. Ik vind het dan ook een eer om mijn schouders hieronder te mogen steken. Samen met een basketminnende stad als Kortrijk schrijf ik heel graag mee aan dit positieve verhaal.”

Van links naar rechts: ondervoorzitter Jan Allaert, nieuwe voorzitter Steve Rousseau en schepen van Sport Arne Vandendriessche.© Olaf Verhaeghe
Van links naar rechts: ondervoorzitter Jan Allaert, nieuwe voorzitter Steve Rousseau en schepen van Sport Arne Vandendriessche.© Olaf Verhaeghe

Hoewel Spurs aan de basis een familieclub met een stevig jeugdproject moet blijven, mikt men dus ook hoog. “Met onze heren willen naar de Euromillions League, binnen de drie jaar en met tal van eigen jeugdspelers en gasten uit de streek”, aldus Steve Rousseau verder. “En ook met onze damesploeg, nu al een subtopper in eerste klasse, willen we de kloof met de top vier dichten. Europees basketbal moet daar op vrij korte termijn onze ambitie zijn.”

De Lange Munte

De thuiswedstrijden speelt Kortrijk Spurs uiteraard op Sportcentrum De Lange Munte. “Met die topsporthal, waar in niet-coronatijden 2.400 supporters terechtkunnen, hebben we al heel wat in huis”, zegt schepen Arne Vandendriessche. “Maar ook daar willen we meer. Veel kan ik daar vandaag nog niet over vertellen, maar dat we plannen hebben, staat buiten kijf.” “In alles wat we met deze club doen, streven we naar topniveau”, besluit voorzitter Rousseau in. “Iedereen hier wil zo snel mogelijk naar een hoger niveau. Hoe hoog? Waarom zouden we in het seizoen ‘25-26, 50 jaar na de laatste bekerwinst, geen gooi naar de Beker van België kunnen doen? Zoals ik zei: met wat ambitie en toekomstperspectief is niets verkeerd.”

Steve Rousseau is vooral bekend als ceo van HR-bedrijf House of Talents.© Olaf Verhaeghe
Steve Rousseau is vooral bekend als ceo van HR-bedrijf House of Talents.© Olaf Verhaeghe

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.