Sportpetje af voor… Kevin Petitpierre, die met 41 punten BBC De West-Hoek Zwevezele One derde houdt

Lode Blomme

Iedere week gaat de sportredactie op zoek naar een sporter die een goede prestatie neerzet, maar daarbij niet de nationale media haalt. Deze week viel ons oog op Kevin Petitpierre, die maar liefst 41 punten binnengooide tegen Geraardsbergen en zo zijn ploeg BBC De West-Hoek Zwevezele One op derde plaats houdt in in tweede landelijke.

Akkoord, BBC Wezen-Vrienden Geraardsbergen One is ‘slechts’ een middenmoter in tweede landelijke. Maar De West-Hoek Zwevezele One had de match in de heenronde wel zwaar verloren en kreeg ook nu de overwinning niet cadeau. Zwevezele wilde zich niet laten verrassen en begon scherp aan de wedstrijd. Onder leiding van de 31-jarige forward Kevin Petitpierre speelde de thuisploeg een 42-32-ruststand bijeen.

De bezoekers bogen die achterstand in het derde quarter echter om tot een 54-56-voorsprong, maar dan nam Kevin Petitpierre de wedstrijd weer in handen. Met onder meer enkele bommen realiseerde de Oostendenaar, die intussen in Zandvoorde woont, in totaal maar liefst 41 punten, goed voor bijna de helft van de punten in de 90-81-zege van zijn ploeg. Met nog twee speeldagen te gaan blijft Zwevezele zo derde in de stand.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.