Sportpetje af voor Avanti Brugge, dat de heenronde afsluit met indrukwekkende statistieken

Michiel De Baets: één van de jonkies van Avanti. (Foto MD)
Redactie KW

Iedere week gaat de sportredactie op zoek naar een sporter of sportclub die een goede prestatie neerzet, maar daarbij niet de nationale media haalt. Deze week viel ons oog op basketclub Avanti Brugge, dat de topper in vierde provinciale C won met 100-48.

De gloriejaren van Avanti Brugge lijken terug. Dit seizoen maakt de Brugse basketclub zijn comeback in onze provinciale basketreeksen en Avanti dendert door de competitie. Vorig weekend stond de topper tegen eerste achtervolger BBC Koksijde Two op het programma en Avanti won die duidelijk: 100-48.

De Koksijdse ploeg hoeft zich echter niet te schamen voor die pandoering, Avanti pakt wekelijks uit met een monsterscore. Het slechte resultaat was de 61-102 op de vijfde speeldag tegen KBGO Five. Inderdaad, een zege van ‘slechts’ 41 punten verschil. Nog enkele indrukwekkende statistieken: 8 van de 10 matchen stond er een century op het bord, Avanti scoort gemiddeld 110,5 punten per wedstrijd en tegen Blankenberge won het met 92 punten verschil.

“We maken van de Beker van West-Vlaanderen ook een doel”, vertelde speler Michiel De Baets vorige week aan Brugsch Handelsblad. Oh ja, tussendoor won Avanti een oefenpot van een tweedelandelijker… (OVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier