Spirou Charleroi verwerft tegen Filou Oostende kleine bonus in kwartfinales

© belga

Zondagnamiddag reist Charleroi met een bonus van vier eenheden naar Oostende. In eigen huis wonnen de Spirous de heenmatch van de kwartfinales om de beker van België met 76-72 van de West-Vlamingen.

Charleroi kon geen beroep doen op Boukichou, de matchwinnaar vorig weekeinde van de competitiewedstrijd in Oostende. Bij Oostende zijn McIntosh en Schwartz nog steeds out. Buysse maakte een voorzichtig heroptreden.

In de eerste helft van de heenmatch van de kwartfinales stuurden Hervelle (12 punten en 7 rebounds voor de rust) en Schoepen (8 punten en 6 rebounds voor de rust) Charleroi via 18-12 en 35-25 naar een 43-35-voorsprong. Libert had toen al vier assists uitgedeeld. In het derde bedrijf reageerde Oostende kordaat. Nauwelijks vier minuten hadden de titelverdedigers nodig om met een 0-9 de achterstand uit te gommen: 43-44. De score klom zelfs naar 44-49 maar aan het halfuur (55-58) was niets beslist. Uitblinker Hervelle (16 punten aan 57%, 9 rebounds en 3 assists) en Beane forceerden de beslissende rush van 65-68 naar 74-68, Libert legde aan de vrijworplijn de 76-72eindstand vast. De opworp van de terugmatch heeft zondagnamiddag om 16.15 uur voor het oog van de Sporza-camera’s plaats in Oostende.

Filou Oostende moet dus met minstens vijf punten winnen om zich voor de halve finales te plaatsen. Bij een zege van vier punten volgt een verlenging.