Spie Izegem speelt toch thuis tegen team uit Top Division 1

Spie Izegem One. (GF)
Lode Blomme

De fiere leider in eerste provinciale West-Vlaanderen ontvangt op donderdag 24 november in de achtste finale van de Beker van Vlaanderen Soba Antwerpen, dat in de op een na hoogste basketbalklasse aantreedt.

Aanvankelijk zou de wedstrijd in Antwerpen gespeeld worden, maar de Izegemse basketbalclub slaagde er na onderling overleg in het thuisvoordeel om te draaien. De wedstrijd begint om 21 uur en Spie Izegem wil niets aan het toeval overlaten: het wil een unieke sfeer creëren, er is randanimatie en een cavabar. Alles om de Hel van Kachtem nog eens te laten daveren als weleer.

Voorgift van 20 punten

Aan motivatie en inzet zal het de entourage van BBC Spie Izegem niet ontbreken. “Een dergelijke wedstrijd met inzet is in de regio al een hele tijd geleden”, zegt voorzitter Rik Delarue. “Er worden heel wat supporters verwacht om onze ploeg de nodige steun te geven. Door het verschil van vier reeksen starten we bovendien met een voorgift van 20 punten. We hopen die voorsprong zo lang mogelijk te behouden. En misschien zorgt de unieke sfeer in sporthal ‘t Sok wel voor een grote verrassing…”

Spie Izegem One – Soba Antwerpen One in de achtste finale van de Beker van Vlaanderen wordt gespeeld op donderdag 24 november vanaf 21 uur in de Kachtemse sporthal. De toegangsprijs bedraagt 5 euro.

(PVDW/LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.