Spelers Holstra Wings Two starten met nieuwe basketclub in Lauwe

Sportief verantwoordelijke Franky Ledoux stapte twee weken geleden op bij Holstra. © foto MPM
Redactie KW

Het volledig team én coach gaan spelen bij Basket Club Lauwe en men kijkt uit om nog een tweede ploeg op te starten.

Twee weken geleden diende sportief verantwoordelijke Franky Ledoux zijn ontslag in bij Holstra Wings Wevelgem.

“Ik ben ermee gestopt omdat ik niet meer kon leven met bepaalde beslissingen die binnen de club genomen werden”, geeft Franky mee. “Als het zo ver gekomen is, dan moet je voor jezelf uitmaken of het nog zin heeft je verder in te zetten voor de club. De druppel die voor mij de emmer deed overlopen was de beslissing om de tweede ploeg op te doeken en te reserveren voor jeugdspelers.”

“Dit seizoen hebben we zowel voor de eerste als voor de tweede en de derde ploeg regelmatig jeugdspelers gevraagd. We hebben die niet altijd gekregen, het doet dan ook bijzonder veel pijn om in de krant te moeten lezen dat de tweede ploeg ‘barrikaderend’ werkt voor de jeugd. Op het moment dat het bestuur beslist heeft om de spelers van Two niet meer in derde provinciale te laten spelen, hoefde het niet meer voor mij.”

“Samen met de spelersgroep van de tweede ploeg zijn we dan op zoek gegaan naar onderdak voor volgend seizoen. Gaandeweg hadden we binnen onze groep meer en meer voorstanders voor het scenario waarbij we een nieuwe club zouden oprichten. We hebben even met het idee gespeeld om in Moorsele te gaan spelen, maar dat was dan voor een deel een oorlogsverklaring naar de club in Wevelgem en dat wilden we ook niet.”

“Toen uit de eerste gesprekken bleek dat de stad Menen ons met open armen zou ontvangen, was de zaak snel beslist. We spelen volgend seizoen in Lauwe, nota bene in een volledig nieuwe sporthal, met onze nieuwe club : basket team Lauwe 2020. De volledige spelersgroep en de coach van Holstra Wings Two zal de eerste ploeg vormen van onze nieuwe club. Enkel Steven Verhulst stopt als speler, maar zal wel bij de werking van de club betrokken blijven. Daarnaast zullen we ook in competitie komen met een Z-ploeg, die door de broers Vanbecelaere zal getrokken worden en waarin we hopen nog enkele ex-spelers terug te vinden. Deze ploeg zal één keer per week trainen en wil ook nog op een serieus niveau in competitie uitkomen”, rondt Frankie af. (FVD)

8560

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier