Speler-coach Marnick Kestemont van Wikings gaat voluit voor winst tegen stadsgenoot Kortrijk Spurs C

Marnick Kestemont is als speler-coach aan zijn tweede seizoen bezig bij Wikings. © JVGK
Redactie KW

De onderlinge duels tussen de drie Kortrijkse ploegen, Wikings, Vagant en Spurs in eerste provinciale, zorgen voor een aparte sfeer in de competitie. Tegen stadsgenoten wil je toch niet verliezen, toch?

“Het eerste duel met Spurs hebben we gewonnen, weliswaar met een tikkeltje geluk”, geeft Marnick Kestemont (46) toe. “We houden er rekening mee dat er een paar spelers uit de landelijke reeksen bij de Spurs zullen aantreden maar dat was toen ook het geval. We hebben een goede ploeg, die voldoende capaciteiten heeft maar we hadden in het lopend seizoen te vaak te maken met offdays van spelers. Daarbovenop maakt de dominantie van Avanti dat we eigenlijk niet veel meer te winnen of te verliezen hebben. Uitzonderingen zijn de stadsderby’s, die toch wat extra volk naar de matchen lokken. Het brengt meer sfeer in een competitie.”

Zelf meedoen

“Als speler-coach ben ik aan mijn tweede seizoen toe bij Wikings. Dit seizoen speel ik duidelijk minder maar voor de match tegen Spurs wil ik beslist nog eens alles geven. Al mijn spelers zullen hopelijk evenzeer gemotiveerd zijn om het beste van zichzelf te tonen. Veel peptalk zal ik niet hoeven boven te halen”, vermoed ik.

De Kortrijkse ploegen trainen telkens op donderdagavond in de Lange Munte. Spelers komen elkaar dus voortdurend tegen. Dat moet iedereen ook wel triggeren, denk ik“, besluit Marnick Kestemont, die zich al jaren heel goed voelt als ingeweken Zuid-West-Vlaming. “De basketsfeer in West-Vlaanderen is zo amicaal, ook na de matchen, dat ik hier helemaal niet meer weg wil. Volgend seizoen gaan we met Wikings trouwens voor promotie en als de kans erin zit, de titel.”

Kortrijk Spurs Three coach Fré Spenninck weet dat ze hun eigen spel zullen moeten spelen tegen Wikings.
Kortrijk Spurs Three coach Fré Spenninck weet dat ze hun eigen spel zullen moeten spelen tegen Wikings.© KDS

Kortrijk Spurs Three gaat het voor de wind. Midden oktober stond het team met een 1 op 5, nota bene na de nederlaag op het veld van Wikings Kortrijk (60-57), voorlaatste in het klassement. Sindsdien boekten de jongens van coach Spenninck een 9 op 10.

“We verloren inderdaad enkel van Avanti Brugge, al wisten we die topploeg ook te beperken tot 65 punten. Helaas gingen we twee weken terug thuis onderuit na één verlenging tegen Wytewa Roeselare maar ik ben toch vooral fier op de reeks die we neergezet hebben de laatste maanden”, is coach Fre Spenninck terecht tevreden over de resultaten.

Eigen spel spelen

Intussen is de ploeg opgeschoven naar de derde plaats. “We hebben van niemand schrik en spelen altijd om te winnen. Afgelopen weekend speelden we in Wevelgem zonder Cottenier, Ryon, Voiturier en Coucke (allen mee met Two, red.), die in de match tegen Roeselare goed waren voor 73 van de 81 punten. Ook Witdouck, Janssens, Watteyn en Bevernage (allen geblesseerd, red.) waren er niet bij. Maar na een prima tweede helft (21-41, red.) pakten we de drie punten tegen een heel ervaren tegenstander.

Bovendien was het voor een heel aantal spelers een terugkeer naar De Schelp nadat ze drie jaar terug de overstap maakten naar K-BTK. Dit alles maakte me oprecht gelukkig”, vertelt Fre, die zelf ook zijn jeugdopleiding in Wevelgem genoot.

Zondag wacht opnieuw een ervaren tegenstander. “Het zal zaak zijn ons eigen spel te spelen en ons niet te laten meeslepen in hun manier van spelen”, besluit Fre, die volgend seizoen ook aan boord blijft van de ploeg in eerste provinciale. (JS, BW)

Zondag 9 februari om 15 uur: Kortrijk Spurs Three – Wikings Kortrijk One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier