Slotquarter nekt KB Gistel Oostende in Gent

Coach Sam Rotsaert zag zijn ploeg in het vierde quarter kopje onder gaan. © BV

Coach Sam Rotsaert leed na een desastreus vierde quarter met KB Gistel Oostende One een 79-63-nederlaag bij Gent Hawks.

De studieronde duurde tot 15-15. Kotrulja met een driepunter en Buysschaert met een korf zorgden voor een eerste kloofje (19-27). Gent sloot echter weer aan (24-29).

De thuisploeg liet niet begaan en nam het heft weer in handen (39-35). De eindspurt van de eerste helft was voor de bezoekers. Buysschaert scoorde drie keer voor 39-45 halfweg.

Na de rust bleef het ongemeend spannend tot op het einde van het derde quarter (55-58).

In de slotperiode kreeg KBGO zeven minuten lang geen bal door de ring, waardoor de thuisploeg tot 72-60 kon uitlopen op twee minuten van het einde.

Quarterstanden: 24-29, 39-45, 55-58, 79-63

KBGO: Buysschaert 15, Kotrulja 24, Delplancq 2, Botuli 3, Van der Vuurst de Vries 15, Lemke 3, Gebbert 1.