Sint-Katelijne-Waver maatje te groot voor ION Basket Waregem

Emma Vindevogel van Waregem is voorbij Eva Van Gils .© VDB
Emma Vindevogel van Waregem is voorbij Eva Van Gils .© VDB
Redactie KW

Op de slotspeeldag van de reguliere competitie ging ION Basket Waregem kansloos kopje onder tegen een sterk SKW. Het werd 51-88. Na de wedstrijd werd de afscheidnemende Margot Vanhoutte in de bloemetjes gezet.

Lut Demeyer opende de debatten voor de bezoekers. Onder impuls van Resimont stoomde SKW door naar 5-28. Enkel Emma Vindevogel vond de weg naar de ring. Claessens en T’jollyn konden milderen tot 9-30.

In deel twee tapte Waregem uit een ander vaatje. De 15-jarige Noor Devos opende met een bom en een lay-up. Amy Desmet herhaalde dit even later waardoor we gingen rusten met 23-45-cijfers.

Na de break was het opnieuw een collectief SKW die het tempo bepaalde. Na dertig minuten spelen stond net niet de dertiger op het bord: 36-65. In de slotperiode was het de afscheidnemende Margot Vanhoutte die voor de Waregemse punten zorgde. De Munck zette de 51-88 eindstand op het bord.

Play-offs

Sint-Katelijne-Waver kon nog niet rekenen op de geblesseerde Becky Massey. De Oostendse hoopt op groen licht voor de play-offs die eind volgende week van start gaan. “Begin volgende week ga ik op bezoek bij de dokter en hoop op een positief resultaat”, opent de 21-jarige Becky Massey.

“Ik ondervind alvast geen last meer en kan al zonder mijn boot een shottraining afwerken. Alles zal afhangen van wat er op de foto te zien is. Tot op heden was ik enkel actief in de fitnesszaal en op de fiets, wat natuurlijk niet hetzelfde is. Ik bekijk het nu dag per dag.”

“In die play-offs denk ik dat we alle ploegen wel moeten aankunnen. Coach Arvid Diels heeft altijd wel een goed gameplan klaar om ons naar die overwinningen te leiden.”

Europese ambities

“Ik hoop er ook bij te zijn als de Belgian Cats hun voorbereidingen starten op 7 mei. Daarvoor start nog het B gold project voor de jongere generatie.”

“Met de nieuwe fusieclub tussen SKW en Kangoeroes Mechelen koesteren we Europese ambities. We willen niet alleen volop voor de titel gaan maar ook goed presteren in Europa. Het zal belangrijk zijn dit met de juiste ploeg te doen. De sterkhouders blijven alvast allemaal aan boord en er komen nog twee buitenlandse versterkingen bij.”

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier