Simon Buysse wijst Oostende weg naar zege tegen Lille

Enkele dagen na zijn 23ste verjaardag scoorde Simon Buysse 23 punten tegen Lille. © (Foto PR)

Aan de Franse Opaalkust won Oostende dank zij een sterke tweede helft met 77-64 tegen de Franse tweedeklasser Lille Métropole Basket.

De affiche van het tornooi in Le Portel kende in extremis nog enkele wijzigingen. Thuisclub Le Portel kon aan het tornooi niet deelnemen wegens drie positieve corona-testen bij zijn spelers. Hierdoor speelden zij niet tegen Lille, wel Oostende, dat aanvankelijk tegen Gravelines zou aantreden. Enkele dagen eerder hadden de Franse Eurocup-deelnemer Nanterre (twee positieve gevallen), de Franse derdeklasser Boulogne-sur-mer (vier zieke spelers) en Phoenix Brussels wegens positieve corona-testen al forfait gegeven voor de Ibis-cup in Le Portel.

Met 23 punten (5 op 7 bommen en 4 op 4 tweepunters), 4 assists en 1 steal in 25 minuten behaalde Simon Buysse de hoogste computerevaluatie in deze wedstrijd. De organisatie onderscheidde hem dan ook als MVP van het duel. Pierre-Antoine Gillet maakte zijn debuut in het Filou-shirt. In 25 minuten boekte hij 8 punten, 7 rebounds en 1 assist.

Buysse (12 punten) en Olivier Troisfontaines (8 punten) verzorgden het grootste deel van de productie in de eerste helft die Oostende bij 34-30 beëindigde. Lille had de match met een 0-10 aangevat. De Zeekapiteins vatten het derde kwart met een 12-4-run aan: 46-34 na 25 wedstrijdminuten. Na een 54-40-score aan het halfuur hielden de Oostendenaars via 67-55 (35′) hun voorsprong stabiel op tien tot vijftien punten.