Simon Buysse kijkt met KBGO One uit naar de play-offs

De reguliere competitie zit erop voor de One en de Two van KB Gistel Oostende in Top Division. De One plaatste zich voor de kwartfinales van de play-offs en neemt het daarin op tegen Oxaco. De Two wist zich op enkele speeldagen van het einde al te redden en speelt ook volgend jaar in Top Division.

Simon Buysse © VDB

“Het worden moeilijke wedstrijden voor ons”, geeft Simon Buysse meteen toe. “We zitten met veel geblesseerden, waardoor er dus veel minder rotatiemogelijkheden zijn. Dat betekent echter ook wel dat er voor andere spelers mogelijkheden zijn om zich te bewijzen en dat deden ze de voorbije weken ook. Toch moesten we het onderspit delven afgelopen weekend tegen Cuva Houthalen-Helchteren. Die wedstrijd kon echt alle kanten uit, maar ik denk dat de ploeg die de overwinning het meest wou die ook gewonnen heeft. Zij speelden de beslissende wedstrijd in de strijd om het behoud in Top Division, terwijl wij al zeker waren van een plaatsje in de play-offs. We hebben alles geprobeerd om de match te winnen, maar het lukte ons maar niet.”

Dit weekend staan al meteen de eerste twee wedstrijden van de kwartfinale van de play-offs op de agenda. KB Gistel Oostende treft Oxaco Boechout, het nummer twee uit de eindstand. “We moeten zeker gaan winnen in Oxaco om door te stoten naar de volgende ronde”, gaat Buysse verder. “Dat wordt hoe dan ook geen gemakkelijke klus. Hopelijk recupereren we nog wat van onze geblesseerde spelers en kunnen we de volle veertig minuten lang vol gas geven. Met de volgende match al binnen de 48 uur zijn we heel blij, want ik ben er zeker van dat wij als jonge ploeg daar ons voordeel kunnen uit halen.”

De eindbalans is voor KBGO sowieso positief als dit seizoen onder de loep genomen wordt. “Ik blik terug op een tot nu toe al heel mooi seizoen. Alle doelstellingen die we vooropgesteld hadden, zijn binnengehaald en het seizoen zit er nog niet op. Als groep en als individuele spelers hebben we ontzettend veel progressie gemaakt. Ik ben al druk bezig ook met te zien wat de opties zijn voor volgend seizoen, maar op dit moment is er nog nergens zekerheid over. We zien wel wat er nog uit de bus valt.” (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.