Simon Buysse keert terug naar Filou Oostende

Simon Buysse, hier met Okapi Aalstar in actie tegen Filou Oostende, keert terug naar de Versluys Dôme. (foto Belga) © belga
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

De eerste transfer van Filou Oostende voor volgend seizoen is een feit. Simon Buysse (21) komt over van Okapi Aalstar. De jonge Sijselenaar tekende een contract voor drie seizoenen.

Simon Buysse (21, 1m93) geldt als een van de grootste basketbeloften van het land. De zoon van ex-eersteklasser Rik Buysse doorliep de jeugdreeksen bij Basket Sijsele, waarbij hij een onstapbaar duo vormde met Tibo De Coessemaeker. Zijn jeugdploeg pakte zowat alle prijzen die er te verdelen waren. Daarna stapte hij over naar Oostkamp en Bergen, waar hij vooral aan de slag was met de Two-ploeg. Na twee seizoenen verhuisde hij naar KBGO/BC Oostende, maar een volwaardige kans bij de eerste ploeg kreeg hij toen nog niet. Na één seizoen bij Aalstar keert de West-Vlaming terug naar de Versluys Dôme.

Wederzijdse liefde

“Eigenlijk was het nooit de bedoeling om Simon vorig jaar te laten gaan”, zegt Philip Debaere, sportief manager bij BCO. “Veel hing af van wat er toen met Jean Salumu zou gebeuren. Als hij bleef, dan was er geen plaats voor Simon. Als hij vertrok, dan zou Simon zijn plaats innemen. Gek gemaakt door andere clubs – zoals Brussels en Aalstar -, wilde hij niet langer wachten en koos voor Aalst. Maar de liefde bleef wederzijds, waardoor hij na één seizoen terugkeert naar ons.”

Zeer grote groeimarge

De guard/small forward met het uitstekende driepuntshot kreeg het voorbije seizoen bij Okapi Aalstar gemiddeld 15 minuten speeltijd. Daarin zorgde hij gemiddeld voor 4,2 punten, 1,6 assists en 1,3 rebounds. Zijn topprestatie leverde hij in de laatste competitiewedstrijd tegen Luik. Met 21 punten kroonde de jongeling zich tot topscorer van het duel. “Of ik Simon zag evolueren dit seizoen? Hij pakte heel wat minuten op het hoogste niveau en maakte nog meer kennis met het fysieke spel van eerste klasse. Maar zijn groeimarge is nog zéér groot. En dat willen wij maximaliseren.”

Chase Fieler

Naar verluidt zou Chase Fieler vertrekken richting het Griekse Promitheas, maar dat kon Philip Debaere niet bevestigen. “De play-offs zijn niet het goede moment om met spelers te spreken. Na de laatste match praten we verder.”

(Olivier Neese)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier