Simon Buysse blijft bij BBC Oostkamp, maar gaat trainen bij eersteklasser Bergen

Redactie KW

De 17-jarige guard uit Sijsele kan komend weekend de titel in derde nationale vieren met BBC Oostkamp en zal ook volgend seizoen de kleuren van deze club verdedigen.

Lange tijd was er sprake van een transfer van topsportschoolleerling Simon Buysse (17) naar een eersteklasser. Uiteindelijk kwamen Simon en zijn entourage tot een overeenkomst met Bergen, momenteel tweede in de Ethias League na BC Telenet Oostende. Oostkamp hoeft dus niet te panikeren, want Simon zou in de Europese cultuurhoofdstad van 2015 vooral meetrainen. De wedstrijden kan hij dus nog steeds bij Oostkamp afwerken.

BBC Oostkamp kan dit weekend titel pakken

Simon Buysse kende zijn opleiding bij Basket Sijsele, waar vader Rik manager is, en maakte vorige zomer de overstap naar de buren uit Oostkamp. In december kwam de Sijselenaar nog aan bod in de bijlage ‘Sterren van morgen’ in Krant van West-Vlaanderen. In derde nationale groeide hij namelijk al snel uit tot een vaste waarde, die zijn steentje bijdroeg aan het sportieve succes van BBC Oostkamp. Het team staat aan de leiding in derde nationale en is quasi zeker van promotie. Als concurrent De Pinte zaterdagavond verliest, is de titel al binnen. Anders kan Oostkamp het kampioenschap zondagnamiddag zelf afmaken op het veld van Falco Gent.

(AD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.