Sijsele zwaar onderuit in tweede helft bij Limburg United Two

Een time-out bracht geen beterschap: Sijsele zakte na rust volledig door het ijs. © foto MD

Na een gelijkopgaande eerste helft en een kleine bonus voor Sijsele, ging het na de rust volledig fout. De verhoopte zege kwam er niet. Er volgde integendeel een zware opdoffer: 97-65.

Ook voor de verre verplaatsing naar Houthalen kon Sijsele nog niet rekenen op Tibo De Coessemaeker. Aanvankelijk kwam er geen afscheiding, tot de thuisploeg een gaatje vond en 6 punten op een rij scoorde. Sijsele antwoordde langs Dierickx en Van Impe met een 0-10, maar na het eerste quarter was het verschil minimaal: 20-21.

De Sijseelnaren begonnen met fouten in plaats van punten aan het tweede quarter en ze prezen zich gelukkig dat de tegenstander de ene misser na de andere liet optekenen. Maes strooide echter met enkele goeie assists en Dierickx plukte al zijn tiende rebound. Meer dan een zespuntenkloof kregen de bezoekers niet en aan de rust (36-39) was nog niets beslist.

Festival van slechte passes

Die beslissing kwam er meteen na de koffie wel, maar in het voordeel van de thuisploeg. Sijsele begon heel slecht aan de tweede helft en kreeg in geen tijd achttien punten om de oren. Zelfs een time-out bracht maar tijdelijk beterschap: het regende slechte passes en Limburg United antwoordde met een tal van driepunters.

Aan het begin van het slotquarter (66-56) zaten de mannen van coach De Pauw bovendien al in foutenlast. In minder dan drie minuten verdubbelde de thuisploeg zijn bonus, waarna het boeken dicht was.

Een dringende bezinning (30-17 en 31-9) dringt zich op voor Sijsele, als ze tenminste in de top division One willen blijven.

Maes, Van Impe 13, De Pourcq 11, Dierickx 17 (en 16 rebounds), Verborgt 18, Delplancq 4, De Baene 2, V. Arschoot.